Ibiza secrets - Es Amunts Natural Park

Bekijk accommodaties op Ibiza
Ibiza secrets - Es Amunts Natural Park

Ibiza Secrets is een serie blogartikelen waar we de grootste geheimen van Ibiza met jullie delen. Deze keer in Ibiza Secrets: Alles wat je moet weten over Els Amunts National Park op Ibiza -   Het eiland Ibiza staat bekend om haar bruisende nachtleven en de drukbezochte markten. Maar is Ibiza echt alleen leuk om te feesten? Absoluut niet! Op het eiland vind je ook een glooiend berglandschap, verlaten baaien en idyllische spookstadjes. Dus is het een goed idee om voor je rust naar Ibiza te gaan. Je kan zeggen van wel. In dit artikel lees je meer over de mooiste natuurlijke plek van het eiland: Es Amunts National Park.

Ruige bossen

Es Amunts National Park is prachtig als je van ruige natuur houdt. Dit wilde natuurgebied op Ibiza leent zich er uitstekend voor om de meest schitterende wandelingen te maken. De mooiste wandeling is de route naar de kliffen van Santa Ines. Nadat je eerst een tijd door een dichtbegroeid en adembenemend bos hebt gelopen, word je beloond met een bijzonder uitzicht over de kustlijn van het eiland. Bij helder weer kun je ook de top van het eiland Es Vedra zien. In dit gedeelte van het eiland vind je ook genoeg rustige hotels. Kijk goed op internet welk hotel op Ibiza voor jouw vakantie het beste is.

Natuurwonder

Het zou kunnen dat je nog nooit eerder hebt gehoord van Es Amunts, maar dat verklappen we graag voor je. Es Amunts is eigenlijk een natuurreservaat en is gelegen in het noordwesten van Ibiza. Het reservaat strekt zich uit van San Antonio tot aan Sant Joan de Labritja. Dat maakt het ook nog eens het grootste reservaat van het eiland. Het landschap is adembenemend. Omdat de bergdorpjes goed verstopt liggen en niet veel door toeristen bezocht worden, zijn de traditionele gewoontes van Ibiza hier goed behouden gebleven.

Verder beschikt het natuurreservaat van Es Amunts over een bijzondere mix van bomen, namelijk dennen-, jeneverbessen-, olijf- en johannesbroodbomen. De traditionele architectuur van Ibiza is ook aanwezig op dit gedeelte van het eiland. Die vind je in dorpjes als Sant Mateu, Buscastell en Sant Vicent. Een bezoek aan Es Amunts biedt jou eigenlijk een heel complete vakantie.

Restanten van Atlantis

Verblijf je liever aan de kust dan in de bossen? Dan zit je ook helemaal gebakken met je bezoek aan Es Amunts. De mooie steile kliffen en de indrukwekkende rotsen aan zee, zijn misschien nog wel de grootste verrassing. Dit mooie plaatje is afgezet tegen de glooiende heuvels van het binnenland, torenhoge naaldbomen en het kristalblauwe water van de Middellandse Zee. In deze schitterende bomen wonen vogels van vele soorten. Als je een wandeling wil maken, wordt het eiland Es Vedra als een bekend oriëntatiepunt beschouwd. Er zijn zoveel mooie mythes en verhalen over dit eilandje dat voor de westkust van Ibiza ligt. Ze zeggen zelfs dat het kleine eilandje een van de laatste overblijfselen is van de verzonken stad Atlantis.

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza