opnieuw zoeken

Duiken in Ibiza

Duiken

Het kristalhelder water en een spectaculaire 200 km aan kustlijn betekent dat Ibiza een populaire plek is om te gaan duiken. Er zijn meerdere bedrijven die gespecialiseerd zijn in het geven van duiklessen onder begeleiding van PADI gecertificeerde instructeurs. Er zijn duikbedrijven op Ibiza die je tijdens een of meerdere duiken alles leren over de zeebodem, koraal en kleurrijke vissen van Ibiza. Het feit dat het eiland een topbestemming is voor duikliefhebbers wordt extra onderstreept door internationale waardering. Zo is de zee in het National Park van Las Salinas van grote ecologische waarde en kreeg het in 1999 de status van World Heritage door UNESCO.

Indien je in een hotel verblijft is het aan te raden om bij de receptie of excursiebalie te vragen naar eventuele gevaren en duikscholen in de omgeving. Ook is het verstandig om voor je vakantie op het internet op zoek te gaan. Ga op zoek naar reviews en aanbevelingen. Zo voorkom je teleurstellingen en kan je optimaal genieten van het duiken op Ibiza!

Duikfacts Ibiza

  • Zicht: 20 - 40 meter (afhankelijk van de stroming)
  • Watertemperatuur: tussen 14 (winter) en 27 (zomer) graden
  • Beste tijd: April - september
  • To do's: Nachtduiken, grotduiken, wrakduiken, koraal, zeeleven
  • Excursies: Meerdere per boot of strand

Wrakduiken

Een populaire locatie om te duiken is bijvoorbeeld het op 43 meter gelegen schip Don Pedro. Dit 140 meter lange schip is in 2007 gezonken en sinds 2008 voor veel duikers een aantrekkelijke duiklocatie geworden. Het bekijken van dit wrak, is een ervaring die je als duiker niet wilt missen. 

Duiken bij The Lighthouse

Wil je meer zien dan alleen octopussen en dolfijnen? The Lighthouse is een aanrader. Op deze duiklocatie ligt een ingestorte vuurtoren die erg geschikt is voor het maken van foto's. Wat verder opvalt aan The Lighthouse is het uitbundige leven dat je hier aantreft. Naaldvissen en pijlstaartroggen zijn hier je grootste vrienden.

Grotduiken

Ibiza kent meerdere bekende grotten, die voor beginnende en ervaren duikers prima te bezoeken zijn. Zo heb je de Cathedral met een maximumdiepte van 15 meter en Cala Olivera op 25 meter. Beide grotten zijn relatief groot, waardoor je met groepen tot 10 man veilig kunt duiken.

 

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk Duiken op ibiza

Duikscholen op Ibiza