Wellness op Ibiza

Bekijk Wellness
Wellness

Ibiza is het meest bekend als vakantieoord waar je voornamelijk naartoe gaat om te feesten. Het Spaanse eiland heeft echter veel meer te bieden. Naast de partygelegenheden, pittoreske stadjes, gezellige haventjes, heerlijke stranden en glasheldere zeewater, kan je er ook op sport- en wellnessgebied je hart ophalen. Je hebt daarbij de keus uit vakantieverblijven waarbij de wellness als therapie centraal staat en Spa centra's die meer op het gebied van baden en massagegebied werken. Eerstgenoemden liggen wat meer afgelegen, ver van het feestgewoel, in de stilde van de natuur. Hier volg je een bepaald detoxprogramma voor enkele dagen/weken met als rode draad, meditatie, tai chi of yoga. Voor de wat algemenere wellness, zoals schoonheidsbehandelingen, modderbaden, sauna, Turks bad, aromatherapie en massage hebben de meeste grotere resorts vrijwel allemaal een voorziening.

Wanneer je van een bepaald soort wellness houdt en dat graag als belangrijk onderdeel van je vakantie, kan je het beste van te voren eens wat rondsurfen op het net. Je zou het niet verwachten maar het kleine Spaanse eiland biedt zowel Scandinavische Spa faciliteiten, fitness/wellness combinaties en anti-agingkuren als diverse vormen van Oosterse retreat.

Tot rust komen in weelde

Wat is er lekkerder dan na een paar dagen strand en/of sporten eens helemaal door de masseur onder handen genomen worden? Ibiza biedt hiervoor een ruime keuze uit stijlvolle luxe Spa resorts. Volledig afgesloten van de buitenwereld onderga je als het ware een vakantie binnen een vakantie. Afhankelijk van je wensen kan je een of meerdere dagdelen ontspannen of maak je een keuze uit een van de verwenpakketten. In deze miniwereldjes wordt er alles aan gedaan om je helemaal tot rust te laten komen. Als je wil kan je deelnemen aan groepslessen fittness of lichaam & geest workshops, maar dit is zeer beslist geen must. Je kan er ook voor kiezen een paar dagen eens helemaal niets te doen dan voor je te laten zorgen door middel van een detox sapkuur, anti-age gezichtsbehandeling of herstellende drukpuntenmassages.

Meditatie en macrobiotiek

Iets heel anders en niet iets wat je direct op Ibiza zou verwachten is een vorm van wellness waarbij de deelnemers in enkele weken de basis leren om een gezondere levensstijl te volgen. De opzet van deze wellnesscentra's zijn een stuk kleinschaliger en je moet je er van te voren voor aanmelden. Je werkt er samen met anderen in een kleine groep aan een betere balans en een kuur duurt gemiddeld twee weken. Je leert stil te staan bij wat je eet, de filosofie achter deze wellness is namelijk dat je bent wat je eet en connectie te maken met een wereld die je tot nu toe niet voor mogelijk hebt gehouden. Als het goed is ga je als herboren naar huis. Vergelijk het met mindfullnesstherapie van een lifecoach. Met dit verschil dat je hier op Ibiza ook écht ondergedompeld bent in een andere wereld, je echt even los bent en na een uurtje niet hup meteen weer je overvolle leven in hoeft.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk Wellness op ibiza

Wellness centra op Ibiza