Wellness op Ibiza

Bekijk Wellness
Wellness

Ibiza is het meest bekend als vakantieoord waar je voornamelijk naartoe gaat om te feesten. Het Spaanse eiland heeft echter veel meer te bieden. Naast de partygelegenheden, pittoreske stadjes, gezellige haventjes, heerlijke stranden en glasheldere zeewater, kan je er ook op sport- en wellnessgebied je hart ophalen. Je hebt daarbij de keus uit vakantieverblijven waarbij de wellness als therapie centraal staat en Spa centra's die meer op het gebied van baden en massagegebied werken. Eerstgenoemden liggen wat meer afgelegen, ver van het feestgewoel, in de stilde van de natuur. Hier volg je een bepaald detoxprogramma voor enkele dagen/weken met als rode draad, meditatie, tai chi of yoga. Voor de wat algemenere wellness, zoals schoonheidsbehandelingen, modderbaden, sauna, Turks bad, aromatherapie en massage hebben de meeste grotere resorts vrijwel allemaal een voorziening.

Wanneer je van een bepaald soort wellness houdt en dat graag als belangrijk onderdeel van je vakantie, kan je het beste van te voren eens wat rondsurfen op het net. Je zou het niet verwachten maar het kleine Spaanse eiland biedt zowel Scandinavische Spa faciliteiten, fitness/wellness combinaties en anti-agingkuren als diverse vormen van Oosterse retreat. Boek hier een wellness treatment in Cala Vincente.

Tot rust komen in weelde

Wat is er lekkerder dan na een paar dagen strand en/of sporten eens helemaal door de masseur onder handen genomen worden? Ibiza biedt hiervoor een ruime keuze uit stijlvolle luxe Spa resorts. Volledig afgesloten van de buitenwereld onderga je als het ware een vakantie binnen een vakantie. Afhankelijk van je wensen kan je een of meerdere dagdelen ontspannen of maak je een keuze uit een van de verwenpakketten. In deze miniwereldjes wordt er alles aan gedaan om je helemaal tot rust te laten komen. Als je wil kan je deelnemen aan groepslessen fittness of lichaam & geest workshops, maar dit is zeer beslist geen must. Je kan er ook voor kiezen een paar dagen eens helemaal niets te doen dan voor je te laten zorgen door middel van een detox sapkuur, anti-age gezichtsbehandeling of herstellende drukpuntenmassages.

Meditatie en macrobiotiek

Iets heel anders en niet iets wat je direct op Ibiza zou verwachten is een vorm van wellness waarbij de deelnemers in enkele weken de basis leren om een gezondere levensstijl te volgen. De opzet van deze wellnesscentra's zijn een stuk kleinschaliger en je moet je er van te voren voor aanmelden. Je werkt er samen met anderen in een kleine groep aan een betere balans en een kuur duurt gemiddeld twee weken. Je leert stil te staan bij wat je eet, de filosofie achter deze wellness is namelijk dat je bent wat je eet en connectie te maken met een wereld die je tot nu toe niet voor mogelijk hebt gehouden. Als het goed is ga je als herboren naar huis. Vergelijk het met mindfullnesstherapie van een lifecoach. Met dit verschil dat je hier op Ibiza ook écht ondergedompeld bent in een andere wereld, je echt even los bent en na een uurtje niet hup meteen weer je overvolle leven in hoeft.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk Wellness op ibiza

Wellness centra op Ibiza

 • Atzaro Spa

  bekijk website
  (+34) 971 338 838

  Ibiza-Stad
  Crta Sant Joan, Km 15
 • Es Vive Spa

  bekijk website
  (+34) 971 301 902
  Ibiza-Stad
  Carrer de Carles Roman Ferrer, 8
 • Revival Wellness Club

  bekijk website
  (+34) 971 319 991

  Santa Eulalia
  c/Salvader Camacho 9 s/n
 • Zentropia Spa

  bekijk website
  (+34) 971 932 998

  Sant Jordi
  C/ Playa d?en Bossa s/n
 • La Posidonia

  bekijk website
  (+34) 971 334 070

  San Miquel
  Na Xamena s/n
 • The Circus Style & Beauty

  bekijk website

  San Antonio
  4B Carrer Des Bisbe Torres
 • Zeynep's beauty, make up studio & little spa

  bekijk website
  (+34) 971 199 694
  Ibiza-Stad
  Jes?s in Fais?n Str. 10
 • Can Sky Ibiza water & music retreat

  bekijk website
  (+34) 971 335 760

  San Carlos
  Diseminado P 8 San Carlos, 41
 • Terysol Ibiza

  San Antonio
  Calle Es Carrero 2 | Carrer de la Mar 2
 • aquas de ibiza lifestyle & spa hotel

  bekijk website
  (+34) 971 319 962

  Santa Eulalia
  Salvador Camacho, 9
 • Prestige Spa Ibiza

  bekijk website
  (+34) 971 807 171
  Santa Eulalia
  S/N, Carrer dels Narcisos
 • Grand Palladium Palace Ibiza Resort & Spa

  bekijk website
  (+34) 971 396 784
  Sant Jordi
  Calle Playa d'en Bossa, S/N
 • IBIZA GRAN HOTEL & SPA

  bekijk website
  (+34) 971 806 806
  Ibiza-Stad
  Paseo Juan Carlos I, 17
 • Bellemar Hotel Beach & Spa

  bekijk website
  (+34) 971 340 101

  San Antonio
  Carrer Retir, 1
 • Insotel Tarida Beach Sensatori Resort

  bekijk website
  (+34) 971 806 272

  San Jose
  Playa Cala Tarida La Morena, s/n, Carrer 5 de Sant Josep