opnieuw zoeken

Wijnproeverij Ibiza

Wijnproeverij

Ongetwijfeld is Ibiza een van de meest bekende eilanden ter wereld. Vrijwel iedereen weet hoe je daar kunt genieten van heerlijke stranden, restaurantjes en het bruisende nachtleven. Veel onbekender is het feit dat je op Ibiza ook wijnbouw vindt. En dan gaat het niet zomaar om wijn, maar zelfs om goede wijn. De jaarproductie ligt op zo’n 130.000 liter wijn. De belangrijkste druivensoorten die gebruikt worden zijn : Tempranillo, Monastrell en de alom bekende Merlot. Het verdient zeker aanbeveling om tijdens een volgend bezoek aan Ibiza, naast al het andere moois dat het eiland biedt, eens langs te gaan bij een van de wijnboerderijen en te proeven van de verrukkelijke wijnen.

Wijnbouw

Misschien zou je denken dat de wijnbouw op Ibiza iets van de laatste jaren is, maar dat is absoluut niet het geval. We moeten zelfs vrij ver terug in de geschiedenis als we iets willen weten over het begin van de wijnproductie op het eiland. Al zo’n 700 jaar voor Christus hielden de Feniciërs zich bezig met het verbouwen van wijn. Zelfs toen half Europa ergens rond de negentiende eeuw geplaagd werd door de druifluis en de productie vrijwel geheel moest staken, ging men op Ibiza nog door. Door de gunstige ligging werd Ibiza lang gespaard voor de wijnluis. Helaas arriveerde deze toch rond 1920 en daarna heeft de wijnproductie decennia stilgelegen. Vandaag aan de dag kun je echter weer verschillende wijnboeren vinden op het eiland en het is zeker de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen.

Wijnboerderijen

Zoals in Frankrijk de wijnboerderijen meestal chateau worden genoemd, is de meest gebruikte naam op Ibiza voor deze plaatsen Bodega. Er zijn verschillende Bodega's te bezoeken wanneer je dat leuk vindt. Zo kun je een kijkje nemen bij de Bodega Cesar Winery in Santa Eulalia. Sinds 2005 wordt hier wijn verbouwd en tegenwoordig beschikken ze over meer dan 25 hectare aan wijngaarden. Daarnaast is er de Soca Cova in de buurt van San Mate of de Bodega Totem Wines. Deze laatste mag zich de op een na grootste wijnboerderij van Ibiza noemen.

Wijnproeverijen

Wil je graag een van de wijnhuizen bezoeken, neem dan gerust contact op met een van de Bodega's bij jullie in de buurt. Vaak wordt een bezoek zeker op prijs gesteld. Het is heel verschillend of er kosten worden berekend voor eventuele proeverijen. Ga je bijvoorbeeld langs bij een wijnboerderij waar rondleidingen worden gegeven, reken dan op zo'n 50 euro per persoon. Je mag dan een heel aantal wijnen proeven en geniet tussendoor van verschillende lekkere hapjes.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk Wijnproeverij op ibiza

Wijnproeverijen op Ibiza

 • Can Maym?

  bekijk website
  (+34) 971 805 100
  stuur e-mail
  San Mateo
  Carretera S. Mateu Euberca a s. miquel
 • Sa Cova

  (+34) 971 187 046
  stuur e-mail
  San Antonio
  Diseminado Aubarca, 4
 • Can Rich

  bekijk website
  (+34) 971 803 377
  San Antonio
  Cam? de Sa Vorera S/N
 • Vino & Co

  bekijk website
  (+34) 971 305 324
  Sant Jordi
  Carretera de Sant Antoni Eivissa, km 1.6,
 • Ibizkus

  bekijk website
  (+34) 971 198 344
  stuur e-mail
  Santa Eulalia
  Cami Vell De Sant Mateo, 58
 • Hacienda Agricola Cesar

  (+34) 971 393 301
  Santa Eulalia
  Carretera Santa Eul?ria - Eivissa, km. 10,8
 • vanaf 159,-

  Mallorca: In de voetsporen van wijn

  Palma de Mallorca