Auto huren Ibiza

Op Ibiza is het mogelijk om per openbaar vervoer of per taxi te reizen. Ideaal is dit niet, want niet alle plekken zijn per openbaar vervoer bereikbaar. Bovendien kan het vaak nemen van een taxi aardig in de kosten lopen. Een ander alternatief is een auto huren op Ibiza. Het regelen van een huurauto kan online of ter plekke.

Auto ophalen

Het is mogelijk om op het vliegveld van Ibiza een auto te huren. In de aankomsthal bevinden zich verhuurbedrijven. Ook kan er vanaf het vliegveld een shuttle genomen worden, die naar een dichtbij gelegen verhuurkantoor rijdt. Als derde optie is om eerst naar het hotel of appartement te gaan en van daaruit naar een stadskantoor te gaan. Daarnaast kan de huurauto ook worden afgeleverd. Vanuit Nederland kan de auto gereserveerd en gehuurd worden. Deze kan in Ibiza worden opgehaald bij een lokaal autoverhuurbedrijf.

Zorgeloos huren

Goede verhuurbedrijven zorgen ervoor dat aan alles gedacht is. Het is dan ook niet nodig om ter plekke nog een al-risk verzekering af te sluiten. Een all-in pakket bevat ongelimiteerde kilometers rijden, WA-dekking, eventueel extra aangevuld, verzekering tegen diefstal en schade, verzekering tegen glasschade, bandenschade en bodem-of dakschade en daarnaast nog een terugbetaling van het eigen risico. Belangrijk is dat er altijd een Nederlandstalig noodnummer beschikbaar is. Voor dit alles is een alles-in-een-huurprijs, dus zonder verborgen kosten. Het is belangrijk om goed op deze zaken te letten, dit kan achteraf een hoop extra kosten schelen. De auto wordt met volle tank geleverd en moet met volle tank ook weer worden afgeleverd. Het verhuurbedrijf kan extra kosten in rekening brengen wanneer de huurauto niet volgetankt terug wordt gebracht.

Online of ter plekke een auto huren

Wie verzekerd wil zijn van een huurauto zorgt dat dit vooraf geregeld is. Dit kan het beste online gedaan worden via een Nederlands bedrijf. Dit bedrijf regelt de rest met het autoverhuurbedrijf op Ibiza. Ter plaatse huren kan ook. Handig is wanneer er dan kennis van de taal aanwezig is (Spaans). Nadeel is dat het vooraf niet duidelijk is welke auto beschikbaar is en wat hier de kosten van zijn. Ook kan het voor onnodig hoge kosten zorgen doordat er dubbele verzekeringen worden afgesloten. Sommige verhuurbedrijven schrijven achteraf nog geld van de creditcard, terwijl dit buiten de afspraak om was of omdat er een geschil is ontstaan. Hoe de auto ook gehuurd wordt, belangrijk is om deze goed te laten verzekeren. Dit om achteraf gekibbel over krasjes e.d. te vermijden.

Autoverhuurbedrijven op Ibiza

Bekijk accommodaties op Ibiza