Culinair Ibiza

De Balearen zijn altijd al een verzamelplek, en een thuis, geweest voor mensen van verschillende culturen. In de keuken van Ibiza zijn sporen terug te vinden van deze verschillende invloeden. Je vindt er Afrikaanse, Arabische en zelfs Noord-Europese tinten in terug die allemaal zelfs terug te vinden zijn in de meest traditionele gerechten.

Van een eiland mag je natuurlijk verwachten dat vis een veel voorkomt in de gerechten die worden aangeboden. Het achterland van Ibiza heeft echter ook veel goeds te bieden en draagt eveneens bij aan de rijke keuken. De zomer is het beste seizoen om culinair ten volle te genieten van Ibiza. De groenten en fruit zijn dan immers op hun best. Uien, tomaten, courgettes, bonen en aubergines, er is voor elk wat wils.

Traditionele gerechten

In de traditionele gerechten die je op Ibiza op de menukaart vindt, zitten vaak olijfolie en reuzel verwerkt. Een specialiteit van Ibiza is 'Embutido', waarbij reuzel een hoofdingrediënt is. Ga je voor vlees op Ibiza, dan kies je best varkensvlees of lamsvlees omdat het rundsvlees een mindere kwaliteit heeft en de bereiding ervan is niet echt op de manier die wij kennen. Nog een populair gerecht op Ibiza is verse schapenkaas met noten en honing.

Restaurants op Ibiza

Op Ibiza heb je een ruime keuze aan restaurants waar u de keuken van het eiland kunt ontdekken. En alle locaties en achtergronden zijn mogelijk. Zo kun ergens op een terras rustig van een traditioneel gerecht genieten met het geluid van de golven van de Middellandse Zee op de achtergrond. Of u kunt gaan voor een romantische diner in een van de vele restaurants die te vinden zijn in de oude stad.

Openingstijden

De openingstijden van de restaurants op Ibiza liggen ietwat anders dan bijvoorbeeld in Nederland. De lunch kun je er nemen vanaf de het middaguur tot ongeveer 15u30. Het diner begint in de meeste restaurants vanaf 19u, maar de keuken blijft wel open tot middernacht. Tijdens de zomer zijn bijna alle restaurants op Ibiza open, maar tijdens de wintermaanden check je best even vooraf of het restaurant van jouw keuze wel open is. Vaak zijn er in de winter ook andere openingstijden. Op Ibiza vind je ook zogenaamde 'cafetaria's', goedkopere eetcafés die de hele dag open zijn en waar het menu iets minder uitgebreid is.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties op Ibiza

Gerelateerde pagina's