Zo’n magisch, verborgen plekje op Ibiza

Bekijk accommodaties op Ibiza
Zo’n magisch, verborgen plekje op Ibiza

De tweede bijdrage van Miroesja Peeperkoorn op Ibizavakantie.nl: 

Oké, ik heb even getwijfeld of ik dit wilde delen. Mijn twijfel was van korte duur, want sharing is caring. En het is toch wel heel mooi om een verborgen plekje te delen. Een magische avond, dat gun je toch iedereen? En mocht het nou stormlopen, dan is vol nog altijd vol. Voor de liefhebbers van het authentieke Ibiza gevoel is er een plek, Finca Can Suldat, die zowel als huis als restaurant dient. Er is een geweldig oog voor detail en elk hoekje, elke prularia straalt gezelligheid en warmte uit. Zowel in de zomer als in de winter een echte aanrader! 

Eigenaar

De eigenaar is van origine een Zwitser. Een man op leeftijd. Grijs haar en een gezicht waarvan je zijn leven kunt aflezen. Elke rimpel vertelt een verhaal. Hij heeft geleefd. En hij geniet nog steeds van alle geneugten des levens. Hij stelt zijn finca (waar hij zelf ook woont) open voor iedereen. Om te komen eten, drinken en genieten van live muziek. Na het eten gaat hij vaak rond de tafels met een gekoelde schaal waarin een fles limoncello staat. Hij schenkt iedereen met een grote, uitnodigende lach een glaasje in. En het leukste hiervan is dat hij deze limoncello zelf maakt. En dat proef je.

Kaart

De kaart is eenvoudig. Er is geen overvloed aan keuze, maar elke keuze is de juiste. En dat maakt het leven toch weer net even wat simpeler. Er is de beroemde kaasfondue, raclette, salade, vlees en rijst met kip. Voor elk wat wils. De kok staat op een kleine pit de hele avond te werken. Een kijkje in de keuken is al een gebeuren op zich. De bediening is heel vriendelijk en werkt op een Spaans tempo. Maar, dat is juist fijn, want de avonden in Finca Can Suldat moeten niet te snel voorbij gaan. Er is geen haast en iedereen vermaakt zich.

Live muziek

In de zomer zit de half overdekte buitentuin vol en wordt er livemuziek gespeeld op het podium buiten. Tussen de klimplanten, gezellige zithoeken en een buitenbarretje voel je je direct thuis. In de winter wordt er binnen opgetreden, vlak naast de open haard. Op de bankjes daaromheen en aan de bar zit iedereen dan uit te buiken en te kletsen met een goed glas wijn. De optredens worden gedaan door de artiesten van het eiland. Dat betekent: authenticiteit en kwaliteit.

Verborgen pareltje

De eigenaar maakt eigenlijk geen reclame. Ik heb hem er eens naar gevraagd en toen zei hij dat het niet nodig is, en de magie blijft behouden. Daar zit wat in. Nu vind ik deze blog niet onder de noemer reclame vallen. Een tip: reserveer wel even van tevoren. En als je ernaar toe rijdt (het ligt tussen Santa Eularia en Es Canar in),zul je zodra je het landweggetje inrijdt het gevoel hebben dat je verkeerd rijdt. Dat betekent dat je op de juiste weg bent. En, misschien overbodig, maar ik heb het inmiddels als waarheid aangenomen: de Ibiza flow houdt in dat je eigenlijk altijd precies bent waar je zijn moet!

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza