Populairste bestemming op Ibiza volgens Nederland

Bekijk accommodaties op Ibiza
Populairste bestemming op Ibiza volgens Nederland

Wat is volgens Nederland de populairste bestemming op Ibiza? Daar kon de redactie van Ibizavakantie.nl eenvoudig achter komen. Maak op basis van zoekvolumes binnen Google een lijst met bestemmingen en je hebt een representatief beeld waar De Nederlander het liefst vertoefd op dit mooie eiland. Benieuwd naar de uitslag? Lees dan verder!

De top 5 bestemmingen zijn:

1. Ibiza-stad (Eivissa): De hoofdstad van het eiland staat bekend om zijn historische oude stad, Dalt Vila, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het historische centrum is een doolhof van geplaveide straatjes, witgekalkte huizen en een prachtig uitzicht op de haven. Het heeft ook verschillende winkels, bars en restaurants om te verkennen.

2. San Antonio: Deze stad aan de westkust van Ibiza is erg populair vanwege zijn levendige uitgaansgelegenheden en prachtige zonsondergangen. Het heeft een mooie promenade langs de baai, waar je kunt genieten van restaurants, bars en clubs.

3. Cala Vadella: Een prachtige baai aan de westkust van Ibiza, omgeven door heuvels en pijnbomen. Het heeft een schilderachtig strand met helder water, perfect om te zwemmen en te zonnebaden. Er zijn ook verschillende restaurants en cafés met uitzicht op de baai.

4. Playa d'en Bossa: Dit is een van de bekendste stranden van Ibiza, gelegen nabij Ibiza-stad. Het is een populaire bestemming voor feestgangers vanwege de bekende clubs zoals Ushuaïa en Hï Ibiza. Overdag kun je ontspannen op het mooie strand en 's avonds kun je genieten van het bruisende nachtleven.

5. Santa Eulalia del Río: Deze charmante badplaats in het oosten van het eiland biedt een meer ontspannen sfeer dan sommige andere delen van Ibiza. Het heeft prachtige stranden, een pittoreske jachthaven en een gezellige boulevard met restaurants en winkels.

Meer over Ibiza-Stad

Ibiza-stad: Een Betoverende Mix van Geschiedenis en Levendigheid

Ibiza-stad, ook wel bekend als Eivissa, is de bruisende hoofdstad van het eiland Ibiza in de Middellandse Zee. Deze stad, gelegen aan de zuidoostelijke kust, biedt een betoverende mix van geschiedenis, cultuur en levendigheid die bezoekers van over de hele wereld aantrekt. Het hart van Ibiza-stad wordt gevormd door de historische Dalt Vila, een UNESCO-werelderfgoed dat dateert uit de 16e eeuw. De ommuurde oude stad met zijn geplaveide straatjes, kleurrijke huizen en prachtige uitzichten over de zee vormt een unieke en sfeervolle omgeving.

Ibiza-stad heeft een schat aan populaire bezienswaardigheden die bezoekers kunnen verkennen en bewonderen. Een absolute must-see is Dalt Vila, het historische centrum van de stad. Binnen de stadsmuren vind je oude kerken, pittoreske pleinen en fascinerende musea. Het verkennen van de smalle straatjes en trappen van Dalt Vila is als een reis terug in de tijd.

Een andere belangrijke bezienswaardigheid is de kathedraal van Ibiza, ook wel bekend als de Catedral de Santa María. Deze imposante kerk is gelegen in het hart van Dalt Vila en biedt een prachtig uitzicht op de stad en de omliggende zee. Het interieur van de kathedraal is net zo indrukwekkend, met zijn gotische architectuur en schatten uit het verleden.

Naast de historische aspecten van de stad biedt Ibiza-stad ook een bruisend nachtleven. De wijk rond de haven staat bekend om zijn levendige bars, clubs en restaurants. De beroemde Pacha-club, een van de meest iconische nachtclubs ter wereld, trekt feestgangers aan met zijn opwindende sfeer en bekende dj's. Andere populaire clubs zoals Amnesia, Ushuaïa en Hï Ibiza bieden ook fantastische feestervaringen.

Populaire restaurants

La Bodega: Gelegen in de charmante oude stad, biedt La Bodega een gezellige en authentieke eetervaring. Dit restaurant is geliefd om zijn heerlijke tapas en lokale gerechten. De menukaart is geïnspireerd op de mediterrane keuken en benadrukt verse ingrediënten en traditionele smaken. Van smaakvolle tortilla española tot sappige gambas al ajillo, La Bodega biedt een scala aan gerechten om te delen en van te genieten in een ontspannen en vriendelijke sfeer.

Sa Brisa Gastro Bar: Met een eigentijdse draai aan de mediterrane keuken is Sa Brisa Gastro Bar een trendy en stijlvol restaurant in Ibiza-stad. Het restaurant combineert seizoensgebonden producten en innovatieve kooktechnieken om unieke en verrassende gerechten te creëren. Van smaakvolle ceviches tot creatieve interpretaties van klassieke gerechten, Sa Brisa biedt een culinaire ervaring die de zintuigen prikkelt. Naast het fantastische eten heeft het restaurant ook een uitgebreide selectie van wijnen en cocktails om van te genieten.

El Olivo: Gelegen in het exclusieve vijfsterrenhotel Ibiza Gran Hotel, biedt El Olivo een verfijnde en elegante eetervaring. Het restaurant is omgeven door een prachtige mediterrane tuin en biedt een schilderachtig uitzicht op de oude stad. De menukaart combineert mediterrane en internationale invloeden en presenteert gerechten van topkwaliteit. Van smaakvolle zeevruchten tot sappige vleesgerechten, elk gerecht bij El Olivo is zorgvuldig bereid met aandacht voor detail. Het restaurant biedt ook een uitgebreide selectie wijnen en een attente service om je diner compleet te maken.

Can Terra: Gelegen in het hart van Ibiza-stad, staat Can Terra bekend om zijn heerlijke en betaalbare tapas. Dit levendige restaurant biedt een breed scala aan traditionele Spaanse gerechten, zoals patatas bravas, pimientos de Padrón en vers gevangen vis. De informele sfeer en vriendelijke service maken het een favoriete plek voor zowel lokale bewoners als toeristen.

La Oliva: Dit charmante restaurant in de oude stad is gespecialiseerd in de mediterrane keuken met een creatieve twist. La Oliva biedt een uitgebreid menu met verse zeevruchten, smaakvolle vleesgerechten en vegetarische opties. De gerechten worden prachtig gepresenteerd en de intieme sfeer creëert een geweldige setting voor een romantisch diner.

S'Escalinata: Gelegen in een gezellig straatje in de oude stad, is S'Escalinata een populair restaurant dat bekend staat om zijn heerlijke veganistische en vegetarische gerechten. Het menu biedt een verscheidenheid aan gezonde en smaakvolle opties, waaronder salades, wraps, smoothies en veganistische desserts. Het restaurant heeft ook een prachtig dakterras waar je kunt genieten van je maaltijd met uitzicht op de stad.

La Torreta: Dit familiegerunde restaurant is gelegen aan de rand van de oude stad en biedt een gezellige en huiselijke sfeer. La Torreta staat bekend om zijn heerlijke Ibizaanse gerechten, met een nadruk op verse lokale ingrediënten. Van gegrilde vleesgerechten tot traditionele stoofschotels, hier kun je genieten van de smaken van de lokale keuken.

Es Mirador de Dalt Vila: Dit exclusieve restaurant biedt een gastronomische ervaring met een spectaculair uitzicht over de oude stad. Gelegen in het luxe vijfsterrenhotel Mirador de Dalt Vila, serveert het restaurant verfijnde mediterrane gerechten met een eigentijdse twist. Het elegante decor en de attente service zorgen voor een onvergetelijke culinaire ervaring.

Activiteiten Ibiza-Stad

Voor degenen die op zoek zijn naar actieve uitjes, biedt Ibiza-stad tal van mogelijkheden om te verkennen en avonturen te beleven. Een populaire keuze is deelnemen aan een boottocht rond het eiland, waarbij je de prachtige kustlijn en verborgen baaien kunt ontdekken. Je kunt ervoor kiezen om een zeilboot, catamaran of speedboot te huren en genieten van een dag vol zon, zee en adembenemende uitzichten.

Daarnaast kun je ook deelnemen aan watersportactiviteiten zoals jetskiën, paddleboarden of kajakken. De kristalheldere wateren rond Ibiza bieden de ideale omgeving om deze opwindende activiteiten te ervaren en tegelijkertijd te genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland.

Voor degenen die graag actief willen blijven aan land, zijn er fietsverhuur- en wandelroutes beschikbaar om het prachtige landschap van Ibiza te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld een fietstocht maken langs de kustweg en genieten van de adembenemende uitzichten onderweg. Er zijn ook verschillende wandelpaden die je naar afgelegen stranden, schilderachtige kliffen en rustige plekjes in de natuur brengen.

Kortom, Ibiza-stad biedt niet alleen een rijke geschiedenis en levendige sfeer, maar ook een scala aan mogelijkheden voor actieve uitjes. Of je nu kiest voor een boottocht, watersporten, fietsen of wandelen, er is voor elk wat wils om te genieten van de prachtige omgeving en het avontuurlijke karakter van dit betoverende eiland. Dus pak de perfecte koffer voor je handbagage en go!

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza