Rustige vakantie op Ibiza - Welke gebieden je moet vermijden

Bekijk accommodaties op Ibiza
Rustige vakantie op Ibiza - Welke gebieden je moet vermijden

Heb je plannen om een rustige vakantie op Ibiza te gaan inplannen? Ibiza is een heerlijk dynamisch eiland, maar heeft gelukkig ook genoeg rustige plekjes, waar je even helemaal tot jezelf kunt komen. Ben je op zoek naar een rustige en kalme vakantie op Ibiza, dan kun je bepaalde plekken en gebieden het beste maar vermijden. Maar welke regio's en plekken zijn dat? In dit artikel lees je waar je op Ibiza niet moet zijn als je lekker rustig op dit eiland wilt bijkomen van alle stress en drukte van het dagelijks leven.
 

 

Mijn het zuiden van Ibiza als je rust zoekt

Een gebied op Ibiza dat je het beste kunt mijden als je graag een rustig verblijf op dit eiland wilt, is het zuiden van Ibiza. De zuidelijke helft van het eiland geldt als de meest drukke regio. Daar bevinden zich namelijk de populairste stranden, het vliegveld van Ibiza en het levendige Ibiza-stad. Met name in de avond en nacht wordt er in het zuiden van Ibiza veel gefeest en kom je, als je in de buurt van populaire disco's en restaurants zit, niet altijd even veel terecht van een ononderbroken nachtrust.

De westelijke regio van Ibiza

Naast de zuidelijke helft van Ibiza geldt ook het westelijke gedeelte van dit eiland als relatief druk en dynamisch. Met name in de regio San Jose in het zuidwesten, met een gelijknamig stadje als centrum, kan het behoorlijk rumoerig en levendig zijn. De stranden op West-Ibiza staan bekend als bovengemiddeld druk, dus voor echte rust kun je dit deel van het eiland Ibiza beter overslaan. De stad San Antonio, ook wel bekend als San Antonio de Portmany, is een bruisende stad aan de westkust die ook garant staat voor de nodige reuring. Liefhebbers van serene stranden en rustige dorpjes doen er daarom goed aan om ook de westelijke zone van Ibiza te mijden.

Het noorden en oosten van Ibiza

Misschien denk je nu: ik moet Ibiza toch maar overslaan, omdat het op grote delen van dit eiland té druk is voor een rustige zonvakantie. Gelukkig valt dit mee, dus treur niet direct. Ook op Ibiza zijn er meerdere plekken die relaxed en rustig zijn. Dit geldt met name voor de noordelijke en oostelijke regio van Ibiza. Hier vind je veel ongerepte natuur, gezellige kleine restaurants en kun je even ontsnappen aan het massatoerisme dat je vooral in het westen en zuiden van Ibiza ziet. Geniet van de rust!

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza