Hoe gay vriendelijk is Ibiza?

Bekijk accommodaties op Ibiza
Gayscene

Hoe gay vriendelijk is Ibiza?

Niet elke vakantiebestemming is zo gay vriendelijk als in Nederland. Op talloze plekken in de wereld dienen gays te letten op hun doen en laten tijdens hun vakantie en kunnen ze bijvoorbeeld niet hand in hand lopen. Gelukkig is hier op Ibiza geen sprake van. Hier kun je namelijk helemaal zijn wie je bent. Gay en Ibiza gaan hier hand in hand. Voor de hele holebi gemeenschap biedt Ibiza een unieke en complete vakantie-ervaring. Waarom zou je nog langer wachten met het boeken van een vakantie?

Homovriendelijk Ibiza - Wat betekent dit?

Dat Ibiza een gay vriendelijk eiland is, betekent niet alleen dat er verschillende gay bars te vinden zijn op het eiland. De gayscene is op Ibiza sterk vertegenwoordig. Er wonen ontzettend veel homo's op het eiland. Dit zorgt voor een warm ontvangst als je het vliegtuig uitstapt. Vooral tijdens de maanden juli en augustus floreert de gay community op het eiland.

Gay clubs op Ibiza - Waar kun je terecht?

Er zijn diverse gay clubs te vinden op Ibiza waar je kunt feesten. De grootste en bekendste gay club is Angelo. Deze club vind je in Dalt Vila, het oude centrum van Ibiza-stad. De club is tot medio half oktober open. Daarnaast is het de moeite waard de clubs te bezoeken van de La Virgen. Dit wordt ook wel de gay straat van Ibiza genoemd. Ongetwijfeld is Ibiza een belangrijke toeristische trekpleisters voor de homogemeenschap in Europa.

Homo's en seks

Net als op ieder andere vakantiebestemming, kun je op Ibiza op seksueel vlak je naar hartenlust uitleven. Zowel op verschillende stranden als clubs is het heel normaal om seks te hebben met andere mensen. Dit kan zowel openbaar als in een afgesloten ruimte. Een soa is echter snel opgelopen, dus zorg ervoor dat je condooms meeneemt en gebruikt. Hoewel soa's goed te behandelen zijn, loop je deze natuurlijk liever niet op. Zorg dus dat je goed voorbereid op vakantie gaat.

Het perfecte feesteiland voor zowel de hetero als de holebi community

Aangezien Ibiza een homovriendelijk eiland is, kiezen veel mensen uit de holebi gemeenschap ervoor om een vakantie te boeken naar dit Spaanse eiland. Ben je homo en zoek je een vakantiebestemming waar je je geen zorgen hoeft te maken om je geaardheid? Of ben je hetero maar vind je het wel belangrijk dat homo's eveneens veilig kunnen uitgaan en feesten? Boek dan een vakantie naar Ibiza. Voor beide doelgroepen is er genoeg te ondernemen en is een vakantie naar Ibiza een absolute aanrader.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties op Ibiza

Gerelateerde pagina's