Met de Ferry van Ibiza naar Formentera

Bekijk accommodaties op Ibiza
Ferry naar Fomentera

Met de Ferry van Ibiza naar Formentera

Een dagtocht of gewoon vakantie vieren op het eiland Formentera? Een trip naar het kleinste eiland van de Balearen, gelegen vlakbij Ibiza, is de moeite meer dan waard als je liefhebber bent van rust en een veelzijdige natuur. Formentera wordt steeds beter gevonden door toeristen en is helemaal hot aan het worden! Hoe kom je van Ibiza op Formentera en wat zijn de plekjes die je zeker eens moet bezoeken? Boek nu via GetYourGuide

Overtocht vanaf Ibiza met de boot

Vanaf Ibiza-Stad kun je eenvoudig met de boot een tocht plannen naar Formentera. Je komt aan in het havenstadje La Savina. Er zijn vier veermaatschappijen die varen tussen Ibiza en Formentera. Er zijn maar liefst 58 overtochten per dag, dus het is raadzaam om de verschillende prijzen en soorten tickets met elkaar te vergelijken, voordat je een overtocht online boekt. De vaartijd van de ferrytocht ligt ongeveer tussen de 30 en 40 minuten.

Overzicht gemiddelde prijzen ferry

prijzen ferry naar formentera

Aanbieders veerdiensten naar Formentera

Ontdek Formentera op verschillende manieren

Het leuke aan Formentera is dat je het op verschillende manieren kunt verkennen. Er zijn talloze mogelijkheden om een fiets te huren op het eiland. Vanaf de aankomst in de haven kun je ook gemakkelijk te voet het eiland beter leren kennen. Kies je liever voor een luxe vervoersmiddel? Het is een optie om een (elektrische) auto te huren op het eiland. Daarmee wordt het een stuk eenvoudiger om je te verplaatsen van A naar B.

Welke bezienswaardigheden mag je niet missen?

Als je een dagje doorbrengt op Formentera mag je een aantal bezienswaardigheden niet missen op het eiland. Indrukwekkende kleine strandjes en baaitjes vind je onder andere bij Es Pujols. Houd je meer van uitgestrekte stranden? Op Formentera vind je een lang zandstrand van 20 kilometer lang waar je zolang kunt blijven als je maar wilt. Ben je een echte sportieveling en niet bang voor water? Breng dan een bezoek aan het Diving Centre Vellmari. Hier kun je uitstekend snorkelen en duiken.

Prachtig en ongerept Formentera

Wil je genieten op een prachtig en ongerept eiland? Dan is een tripje naar Formentera een echte aanrader. Formentera wordt ook wel het zustereiland van Ibiza genoemd en is alleen per boot bereikbaar. Wat direct opvalt als je hier bent, is het verbazingwekkend transparante blauw gekleurde zeewater. Af en toe voelt het net alsof je je in een paradijs begeeft.

Spreekt dit je aan? Reserveer dan een ferryticket naar Formentera en beleef samen met je familie en/of vrienden een bijzondere trip naar het zustereiland van Ibiza.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk accommodaties op Ibiza

Gerelateerde pagina's