opnieuw zoeken

Wandelen op Ibiza

Wandelen

Ibiza staat bekend als een eiland waar het hele jaar door feestjes worden georganiseerd en waar mensen vanuit heel de wereld naar toe komen om naar de talloze clubs en discotheken te gaan. Ibiza is echter veel meer dan dat. Wie wat verder kijkt dan zijn neus lang is, ontdekt dat het eiland prachtige natuur heeft en afgelegen gebieden waar je heerlijk kunt wandelen en tot rust kunt komen.

Richtlijnen wandelroutes Ibiza

Ibiza hanteert een aantal guidelines om ongelukken te voorkomen en de natuur te ontzien:

 • Wildkamperen is niet toegestaan
 • Hou honden aan aangelijnd als een wandelroute over privéterrein loopt
 • (Kamp)vuren) zijn niet toegestaan en let op met sigaretten.
 • Afval dient in de daarvoor bestemde afvalcontainers gedeponeerd te worden
 • Zorg voor een goede voorbereiding en bestudeer de te lopen wandelroute
 • Zorg voor een goede wandeluitrusting
 • Neem voldoende eten en drinken mee
 • Respecteer de lokale flora en fauna
 • Bel in nood 112

Natuurgebied

Wist jij dat bijna de helft van het eiland Ibiza uit beschermd natuurgebied bestaat? Dat levert natuurlijk fantastische uitzichten op en de meest bijzondere plaatsen om te bezoeken. Wandelen is de ideale manier om deze plaatsen te ontdekken. De natuur is zelfs zo uitgestrekt en groot dat de kans behoorlijk groot is dat je tijdens jouw wandeltocht helemaal niemand tegenkomt. Vaak is dat precies datgene waar veel wandelaars en natuurliefhebbers naar op zoek zijn. Natuurlijk zijn er vele verschillende wandelroutes over het eiland die je langs de mooiste plekjes leiden. Er zijn zelfs zoveel wandelroutes, dat je er altijd eentje uit kunt kiezen die bij jou en jouw situatie past. Zo kun je prachtige landelijke routes lopen in het binnenland, maar zijn er ook mooie routes langs de ruige kustlijn te vinden. En natuurlijk zijn er korte en lange routes, zodat er voor ieder wat wils is!

Klimroute

Een klimtocht is voor iedere wandelaar een uitdaging. De Sa Talaia is de hoogste berg van Ibiza en ligt in het zuidwesten van het eiland. Vanaf de kerk in het dorp San Josep start een gemarkeerd wandelpad dat doorloopt tot de top van de berg. Het pad loopt dwars door de mooie en ongerepte natuur van het eiland. Dit is een wandelroute voor de geoefende loper, omdat het pad continu omhoog loopt. Je dient dus zeker te beschikken over de nodige conditie. De beloning is echter een schitterend uitzicht over het complete eiland.

Gevarieerde natuur

Genieten van de zee en de prachtige kust van Ibiza? Dan is de wandeltocht van San Antonio (wandelroute 3) naar Moscarter een hele goede optie. Helemaal in het noorden van het eiland liggen uitstekende wandelpaden die dwars door de natuur lopen. Bijzonder aan deze tocht is dat de natuur ontzettend varieert gedurende de wandelroute. Als eindpunt kun je de vuurtoren van Moscarter markeren. Hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte zee.

Moscarter lighthouse

Op Ibiza zijn er talloze stranden te vinden. De meest mooie en bijzondere stranden zijn natuurlijk diegenen waar nauwelijks mensen komen. Kies de wandelroute die van Portinatx naar Moscarter (wandelroute 3) loopt en je komt de meest bijzondere en unieke stranden tegen aan de westkust van het eiland. Geniet van het heldere water en de natuurlijke en ongerepte strandjes die je tegenkomt. Onderweg kom je de vuurtoren van Moscarter tegen, waar je een prachtig uitzicht hebt over het eiland en het strand.

De 8 wandelroutes van Ibiza:

Wandelroutes Ibiza

 • 1. Ibiza Cap Martinet S'estanyol - 13,3 km - 2.30 tot 3 uur
 • 2. Cala Llonga Cap des Llibrell Sol D'en Serra - 4,7 km - 2 uur 
 • 3. Es Portitxol beach - 12,5 km - 2,30 tot 3 uur
 • 4. X
 • 5. San Antonio Cala Salada - 12,3 km - 3 tot 3,30 uur
 • 6. Sant Mateu Torres D'en Lluc - 11,3 km - 3,30 tot 4 uur
 • 7. Sant Josep sa Talaia - 14 km - 4,30 tot 5 uur
 • 8. Sant Joan Morna Forn Des Saig - 14,4 km - 4,30 tot 5 uur

Bekijk hier de volledige PDF met routes en informatie van Ibiza.travel

bannerjouwvakantie

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk Wandelen op ibiza