Wijnboerderijen op Ibiza

Bekijk accommodaties op Ibiza
Wijnboerderijen op Ibiza

Uit Frankrijk kennen we de naam wijnboerderij of wijngaard. Op Ibiza is er echter een andere benaming voor de plekken waar wijn gemaakt wordt: bodegas. Er zijn verschillende bodegas op het eiland waar aan jij een bezoekje kunt brengen voor een interessante rondleiding en/of een lekkere wijnproeverij. 

In deze zogenoemde bodegas worden verschillende soorten wijn gemaakt. De voornaamste druivensoorten die worden gebruikt zijn de Tempranillo, Monastrell en natuurlijk de Merlot. Op een bodega kun je het hele proces van druif naar wijn volgen. Het is niet alleen heel indrukwekkend om te weten hoe je wijntje gemaakt wordt, het wordt er ook nog eens lekkerder op wanneer je weet hoe dat allemaal in zijn werk gaat.

Verschillende bodegas

Één van deze bodegas is Bodega Soca Cova, in de omgeving van San Mateu. Bij Soca Cova kun je al voor slechts acht euro per persoon drie verschillende soorten wijnen proeven. Ook is er een klein winkeltje te vinden en kun je een kijkje nemen op de gaard. Vaak wordt een bezoek aan een dergelijke bodega enorm op prijs gesteld en zul je ook zeker niet de hoofdprijs moeten betalen voor een wijnproeverij.

Om echter goed te kunnen proeven van de lekkerste en meest diverse wijnen van het eiland ben je bij Bodega Totem Wines aan het juiste adres. Deze bodega is sinds 2010 één van de grootste wijngaarden van het hele eiland. Bodega Totem Wines produceert ongeveer maar liefst 30.000 wijnflessen per jaar! Neem dus vooral ook een lekkere fles wijn mee naar huis of om cadeau te geven.

Veelzijdig Ibiza

Om dus een echt goed beeld te krijgen van Ibiza als vakantiebestemming is het aan te raden om eens verder te kijken dan het standaard strand en de leuke feestjes. Juist wanneer je al vaker op dit eiland bent geweest is het een ontzettende leuke afwisseling om een bezoek te brengen aan een sfeervolle bodega. Laat je verrassen door de wijngeschiedenis van dit prachtige eiland.

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza