Ibiza is een prachtig eiland met een indrukwekkende natuur. Toch hang er op het Spaanse eiland ook een mysterieuze sfeer. Dit heeft alles te maken met de Es Vedra rotsformatie. Es Vedra is meer dan alleen maar een stukje rots dat boven het water uitsteekt en dat wordt door talloze mythes en legendes bevestigd. Wat is dit voor eiland en wat maakt deze plek zo bijzonder en mysterieus?

Een belangrijke magnetische plek op aarde

Es Vedra is een eiland van de Balearen en ligt op ongeveer 2 kilometer afstand van het eiland Ibiza. Het eiland is onbewoond en tevens een natuurreservaat. Het eiland is in het verleden ontstaan door diverse aardbevingen en verschuivingen van diverse gebergtes. Opmerkelijk aan Es Vedra is dat het voornamelijk uit kalksteen Mesozoïcum bestaat. Door een hoge concentratie van metalen en mineralen, ontstaat er een hoog magnetisch veld dat zorgt voor verstoring en beïnvloeding van kompassen en gevoelens. Sommige hoog gevoelige mensen kunnen deze magnetische velden sterk waarnemen. Een trip naar Es Vedra kan daarmee een bijzonder mystieke ervaring worden.

Mythes en legendes over Es Vedra

Verschillende mythes en legendes zorgen ervoor dat het mysterieus Es Vedra zijn mystieke waarde niet verliest, maar vooral in stand worden gehouden. Een bekende mythe vertelt bijvoorbeeld dat Es Vedra een overblijfsel is van Atlantis, een mythisch Grieks eilandenrijk. Andere mensen zijn er sterk van overtuigd dat ze op Es Vedra ufo's hebben gezien. Bovendien speelt ook de karmeliet frater Francisco Palau y Quer een belangrijke rol in de mystieke sfeer die er hangt op dit eiland. Hij heeft er diverse visioenen gehad en opgetekend. Welke mythes en legendes er ook rondgaan over Es Vedra, feit is in ieder geval dat het een spirituele plek is waar de mystiek hoogtij viert.

Een spirituele plaats

Es Vedra is een belangrijke spirituele plaats voor bijvoorbeeld kunstenaars of spiritueel aangelegde mensen die op zoek zijn naar bijzondere ervaringen. Dit heeft alles te maken met een geschilderde afbeelding van de God Shiva. Deze muurschildering bevindt zich in een kleine grot en bovendien is deze Shiva uitgeroepen tot beschermer van de desbetreffende tempelgrot. De meeste mensen die op deze plek zijn geweest, geven aan een bijzondere rust te ervaren en keren spiritueel voldaan huiswaarts.

Een bezoek brengen aan Es Vedra

Een bezoek aan Es Vedra is alleen mogelijk met een privé boot die beschikt over een vergunning. Dit komt omdat Es Vedra een beschermd natuurreservaat is. Hoewel er geen mensen wonen op dit eilandje, kun je er wel oog in oog komen te staan met diverse berggeiten. Lijkt het je maar niets om Es Vedra met eigen ogen te zien? Bekijk dan vanaf strand Cala d'Hort de zonsondergang en ontdek hoe mooi Es Vedra is als je de zon in zee ziet zakken. Misschien is dat wel juist het stukje mysterie dat Es Vedra tot een bijzonder eiland maakt.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza