4 redenen waarom Ibiza zo populair is

Bekijk accommodaties op Ibiza
4 redenen waarom Ibiza zo populair is

Ibiza behoort tot de allerleukste vakantiebestemmingen ter wereld. Elk jaar weer trekken tienduizenden mensen richting dit eiland en niet alleen tijdens het hoogseizoen. Maar hoe komt nu eigenlijk dat Ibiza zo ongekend populair is? Waarom zien mensen dit eiland als hun droombestemming als het om vakantie gaat? Daar zijn verschillende redenen voor te noemen. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.

Je kunt er onbeperkt feesten

Wie aan Ibiza denkt, komt automatisch uit bij feesten. Het staat bekend als hét party-eiland van de wereld en dat merk je snel genoeg als je er bent. Letterlijk overal rondom Ibiza-stad vind je clubs en discotheken, bars en restaurant. De grootste artiesten ter wereld komen hier graag optreden en er zijn elke dag talloze feestjes waar je heen kunt gaan. Dat is overigens niet alleen in Ibiza-stad het geval, maar ook daarbuiten. Iedere zomer weer wordt het eiland op zijn kop gezet door de beste dj's ter wereld zoals David Guetta, Martin Garrix en natuurlijk Hardwell. Je kunt hier letterlijk 24 uur per dag feesten. Bezoek ook zeker 'Privilege', dat de grootste club ter wereld is.

Prachtige stranden

Voor de meeste mensen blijft het strand een belangrijke graadmeter tijdens vakantie. Zon, zee en strand zijn nu immers belangrijke ingrediënten voor een geslaagde vakantie. Ibiza beschikt over de mooiste stranden ter wereld. Het fijne is ook dat dit hele verschillende stranden zijn. Geniet op drukke toeristische stranden van live muziek, de gezelligheid en een koud drankje of bezoek juist een rustig en afgelegen strand waar nauwelijks andere mensen komen. Jij kiest helemaal zelf!

Het eiland biedt meer dan alleen party's

Buiten de drukke toeristische plaatsen om is er in Ibiza nog veel meer te zien. Je maakt er bijvoorbeeld prachtige wandelingen en met name de natuur is van een ongekende schoonheid. Blijf dan ook zeker niet in de stad hangen als je hier op vakantie bent, maar verken het eiland en geniet van de natuur en de meest mooie uitzichten die je op verschillende plekjes op het eiland hebt. Ook cultuurliefhebbers komen volop aan hun trekken op het eiland. In Ibiza stad staan verschillende historische gebouwen en ook op andere plaatsen van het eiland vind je tal van kerkjes. Huur simpelweg een auto en verken op je eigen tempo Ibiza.

Er zijn hippiemarkten

Wis je dat Ibiza heel lang een hippie-eiland is geweest? Dat proef en merk je overigens nog steeds aan de cultuur die er heerst. Het leven is er ontzettend relaxt en mensen maken zich niet zo snel druk. Ook kun je vandaag de dag rondstruinen op verschillende grote hippiemarkten die op het eiland worden georganiseerd. Geniet van de livemuziek en de kleurrijke producten die op de markt worden aangeboden. Je vindt er onder andere authentieke producten van Ibiza, kleurrijke kleding en natuurlijk flower power accessoires. Het is echt een aanrader om eens één van deze markten te bezoeken. Zelfs als je niets met de hippiecultuur hebt, vermaak je jezelf hier alsnog opperbest. Naar boven

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza