De 5 Stranden die je gezien moet hebben op Ibiza

Bekijk accommodaties op Ibiza
De 5 Stranden die je gezien moet hebben op Ibiza

Wie wil dat niet? Een heerlijke vakantie op het zoneiland Ibiza is voor velen onder ons een droom. Ibiza is uiteraard wereldberoemd omdat er zoveel sterren op vakantie gaan of er een huis gekocht hebben. Dat doen ze niet alleen omdat de zon er heel vaak schijnt. Een van de redenen is dat het eiland zoveel te bieden heeft aan rust, aan stranden en aan vertier. Naast een prachtige natuur en heel wat bezienswaardigheden. Voor de liefhebbers van het zonnebad zijn er zowat rondom het hele eiland de mooiste stranden te vinden.De top 5 of 6

Volgens kenners zijn dit de absoluut mooiste stranden. Overigens is dit ook nog afhankelijk van wat je er wilt doen.

1. Cala Codolar. Dit is een strand waarbij je als je de zee in gaat rotsen tegenkomt. Hierdoor is het een visrijk gebied en absoluut aan te bevelen om te snorkelen en te genieten van de schitterende onderzeewereld.

2. Cala de Protinatx. In het noorden van Ibiza gelegen, kun je hier de metershoge golven tegen de rotswanden zien slaan. Een deel van het strand ligt vrij beschut en is ideaal om te zonnen.

3. Cala Conta. Het water is er turkoois blauw, zoals de Middellandse zee vaker wordt omschreven, maar wat niet zo makkelijk te vinden is. Ideaal voor kinderen. Nadeel is dat het hier druk kan worden. Vroege vogels vinden de beste plekjes.

4. Cala Bassa. Zeer populair en dus, met name in de zomermaanden, nogal druk. Maar ook ideaal voor kinderen. De zee is rustig en in het kristalheldere water kun je vissen zien. Een klein stukje brood lokt ze al aan, wat zeker voor kinderen leuk is.

5. Cala Tarida. Een groot deel van de dag blijft de zee hier laag. Een prachtig strand om met de kinderen naar toe te gaan. Ook 's avonds is het hier heerlijk. Op de boulevard, op een van de terrasjes zittend, kun je de zon in de zee zien dalen.

Er is meer!

Naast deze bijzondere plekken zijn er nog twee stranden die de moeite van het bezoeken waard zijn.

6. Cala Sant Vincent. Dit strand ligt op een klein uur van Ibiza-Stad. Het is er over het algemeen iets minder druk en je kijkt hier uit over een oneindige zee.

7. Cala d'hort. Een deel zand en een deel kiezel. Op winderige dagen ideaal voor body surfen.

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza