Welke musea op Ibiza mag je niet missen?

Bekijk accommodaties op Ibiza
Welke musea op Ibiza mag je niet missen?

Het Spaanse eiland Ibiza heeft een naam als partyeiland. Vooral veel jongeren weten in het hoogseizoen Ibiza te vinden en besteden hun tijd door 's nachts veel uit te gaan en hun roes de volgende dag op het strand uit te slapen. Het eiland weet ook elk seizoen de meest prestigieuze dj's aan te trekken die hun muziek draaien in één van de vele clubs die het eiland rijk is. Maar Ibiza heeft veel meer te bieden dan enkel feesten en strand. Naast mooie natuur heeft Ibiza ook een interessante cultuur en geschiedenis die het ontdekken waard is. Hiervoor zijn diverse musea ingericht om hier kennis mee te maken. Als je naast feesten en zonnebaden op het strand iets anders wilt, bezoek dan in ieder geval de volgende musea.

Museo Arqueologico

Wil je alles te weten komen over de historie van het eiland Ibiza, dan mag je een bezoek aan Museo Arquelogico, het archeologisch museum van Ibiza niet missen. Het museum biedt jou inzicht in ruim 3.000 jaar geschiedenis van Ibiza. Het museum ligt in het oude stadscentrum van Ibiza. Heel bijzonder is dat onder het museum nog oude graftombes te bezichtigen zijn. De graftombes behoren tot best bewaarde tombes ter wereld en zijn daarom ook opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. In het museum komen verder alle tijdsperiodes van Ibiza langs door middel van allerlei archeologische opgravingen van onder ander munten en delen van oude woningen en beelden.

Madina Yabisa

Museum Madina Yabisa staat helemaal in het teken van Arabische overheersing. De Arabieren hebben in Ibiza-stad een stevige verdedigingsmuur gebouwd en delen van deze muur zijn in het museum terug te vinden. Verder kun je in het museum een audiovisuele tour maken om zo een volledige indruk te krijgen van Ibiza-stad ten tijde van de Arabische overheersing. Uiteindelijk betreed je de ruimtes onder het museum, waar je door allerlei tentoonstelling wordt geleid naar een audiovisueel model die de ontwikkeling van Ibiza toont. Als je in de geschiedenis van Ibiza bent geïnteresseerd, dan is Madina Yabisa een zeer interessant museum om te bezoeken.

Museo Barrau

Museo Barrau is gevestigd in een klein wit huisje dat in 1912 werd gebouwd en dienst deed als woonhuis van de Catalaanse schilder Laureà Barrau. Barrau was een impressionistische schilder die tal van schilderijen, tekeningen en aquarellen heeft achtergelaten. Na zijn dood werd zijn huis dan ook een museum waar je zijn werk kunt bekijken. Ben je als kunstliefhebber ook geïnteresseerd in de meer onbekende schilders, zoals Barrau, dan moet je zeker dit museum bezoeken.

El Museo Diocesana de Ibiza

Wil je een bezoek aan een museum combineren met een bezoek aan de kathedraal van Ibiza? Dan kan dat in El Museo Diocesana de Ibiza. Dit museum is gevestigd in de kathedraal, waarbij architectuur en kunst centraal staan. Naast beeldhouwwerk en schilderijen heeft het museum een grote collectie van historische en traditionele sieraden. Voor liefhebbers van sieraden is dit museum daarom zeer de moeite waard en je brengt tegelijkertijd een bezoekje aan de kathedraal van Ibiza als andere bezienswaardigheid.

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza