Reisadvies Ibiza - Alle Coronamaatregelen

Bekijk accommodaties op Ibiza
Reisadvies Ibiza - Alle Coronamaatregelen

Heb jij zin om weer even heerlijk op vakantie te gaan? Dankzij onder andere de vaccinaties gaan gelukkig steeds meer locaties open. In principe staat het je dus vrij om naar bepaalde plaatsen toe te gaan, bijvoorbeeld naar Ibiza in Spanje. Maar uiteraard zijn er wel verschillende regels waar jij je dan aan moet houden. Op deze pagina bespreken we enkele belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden als je besluit om naar Ibiza te reizen.

Nederlandse overheid kleurt Ibiza ORANJE

De Nederlandse overheid gebruikt verschillende kleurencodes om vast te stellen of je, al dan niet, naar een ander land mag reizen.

  • Kleurt het land groen? In dat geval kun je er gewoon naartoe reizen, zonder beperkingen of risico's.
  • Is het land geel? In dat geval kun je er ook prima heenreizen en zijn er slechts enkele veiligheidsrisico's. 
  • Is de kleur oranje? Dit betekent dat je er alleen naartoe mag reizen als het noodzakelijk wordt geacht. 

Voorwaarden om naar Ibiza te gaan

Wil jij graag naar Ibiza gaan? In dat geval zijn er enkele aspecten waar je rekening mee moet houden. Als jij per vliegtuig of per boot naar Ibiza gaat, dan ben je verplicht een negatieve PCR-test, Corona app QR code of een coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC) te laten zien aan de douane. De PCR-test moet maximaal 72 uur van te voren zijn gedaan. Deze testresultaten mogen ook niet in het Nederlands zijn. Het liefst in het Spaans, maar het is ook mogelijk om ze in het Engels, Frans of Duits te tonen. Ook als je al gevaccineerd bent, heb je nog steeds een negatieve PCR-test nodig om Ibiza binnen te komen.

Je hebt ook een health control form van de Spaanse autoriteiten nodig die ingevuld kan worden op de website www.spth.gob.es binnen 48 uur voor de aanvang van je reis. Je ontvang vervolgens een e-mail met een QR-code, die je samen met de negatieve PCR-test op je telefoon of uitgeprint kan laten zien bij het boarden en/of bij aankomst. 

Wat zijn de coronamaatregelen op Ibiza?

  • Op Ibiza ben je verplicht om 1,5 meter afstand te houden
  • Je bent niet meer verplicht om buiten een mondkapje te dragen. In winkels en openbare gebouwen kan het wel verplicht zijn.
  • De restaurants en cafe’s zijn momenteel open tot 2.00 uur ’s nachts en mag je met maximaal 12 personen tegelijkertijd aan tafel zitten.
  • Binnen restaurants mogen mensen alleen zitten en niet staan aan de bar of dansen.
  • Uitgaansgelegenheden met dansvloeren zijn op dit moment nog steeds gesloten
  • Er is geen avondklok meer actief

Bereid je goed voor door van te voren te checken wat de maatregelen zijn van je hotel, of de discotheken open gaan (Deze zomer waarschijnlijk niet, behalve de buitenfeesten) en waar je je kunt laten testen op Ibiza.

Voor de rest, lekker genieten van een welverdiende vakantie op het mooiste eiland van Europa!!

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza