Reisadvies Ibiza - Alle Coronamaatregelen

Bekijk accommodaties op Ibiza
Reisadvies Ibiza - Alle Coronamaatregelen

Heb jij zin om weer even heerlijk op vakantie te gaan? Dankzij onder andere de vaccinaties gaan gelukkig steeds meer locaties open. In principe staat het je dus vrij om naar bepaalde plaatsen toe te gaan, bijvoorbeeld naar Ibiza in Spanje. Maar uiteraard zijn er wel verschillende regels waar jij je dan aan moet houden. Op deze pagina bespreken we enkele belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden als je besluit om naar Ibiza te reizen.

Nederlandse overheid kleurt Ibiza GEEL

De Nederlandse overheid gebruikt verschillende kleurencodes om vast te stellen of je, al dan niet, naar een ander land mag reizen.

  • Kleurt het land groen? In dat geval kun je er gewoon naartoe reizen, zonder beperkingen of risico's.
  • Is het land geel? In dat geval kun je er ook prima heenreizen en zijn er slechts enkele veiligheidsrisico's. Dat is nu het geval bij Ibiza. In veel plaatsen in Spanje is dat nog niet het geval.
  • Daar is de kleur namelijk nog oranje en dit betekent dat je er alleen naartoe mag reizen als het noodzakelijk wordt geacht. Ibiza is, net als de rest van de Balearen en de Canarische Eilanden dus een van de uitzonderingen.

Voorwaarden om naar Ibiza te gaan

Wil jij graag naar Ibiza gaan? In dat geval zijn er enkele aspecten waar je rekening mee moet houden. Als jij per vliegtuig of per boot naar Ibiza gaat, dan ben je verplicht een negatieve PCR-test te laten zien aan de douane. Bij deze PCR-test komen ook nog enkele voorwaarden kijken. De PCR-test moet namelijk maximaal 72 uur van te voren zijn gedaan. Deze testresultaten mogen ook niet in het Nederlands zijn. Het liefst in het Spaans, maar het is ook mogelijk om ze in het Engels, Frans of Duits te tonen. Ook als je al gevaccineerd bent, heb je nog steeds een negatieve PCR-test nodig om Ibiza binnen te komen.

Je hebt ook een health control form van de Spaanse autoriteiten nodig die ingevuld kan worden op de website www.spth.gob.es binnen 48 uur voor de aanvang van je reis. Je ontvang vervolgens een e-mail met een QR-code, die je samen met de negatieve PCR-test op je telefoon of uitgeprint kan laten zien bij het boarden en/of bij aankomst.

Let op! Vanaf 8 mei 2021 is er geen test- en quarantaineverplichting meer bij terugkomst in Nederland!

Wat zijn de coronamaatregelen op Ibiza?

  • Op Ibiza ben je verplicht om 1,5 meter afstand te houden
  • Ben je ook verplicht om zowel binnen als buiten een mondkapje te dragen. Op terrassen mag je je mondkapje afdoen zodra je aan tafel zit. Het is vanzelfsprekend dat je hem weer opzet bij een bezoek aan een toilet.
  • Vanaf 23 mei max 4 personen (binnen) aan tafel en sociale bubbels van 6 personen (binnen) en 8 personen (buiten)
  • Vanaf 23 mei wordt de avondklok aangepast naar van 00:00 uur tot 06:00 uur
  • Winkels zijn open tot 22:00 uur
  • Bars en restaurants zijn vanaf 23 mei geopend tot 23:00 uur

Bereid je goed voor door van te voren te checken wat de maatregelen zijn van je hotel, of de discotheken open gaan (Deze zomer waarschijnlijk niet, behalve de buitenfeesten) en waar je je kunt laten testen op Ibiza.

Voor de rest, lekker genieten van een welverdiende vakantie op het mooiste eiland van Europa!!

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza