Ibiza secrets - Cala Llentrisca

Bekijk accommodaties op Ibiza
Ibiza secrets - Cala Llentrisca
Ibiza Secrets is een serie blogartikelen waar we de grootste geheimen van Ibiza met jullie delen. Deze keer in Ibiza Secrets: Alles wat je moet weten over Cala Llentrisca - Ibiza is de favoriete bestemming voor veel Nederlanders, omdat je daar kan genieten van kristalheldere zeëen en stranden die eruit zien alsof ze uit een Bounty-reclame komen. Het grote voordeel van Ibiza is ook nog dat het slechts drie uur vliegen is en dat je dus niet te ver hoeft te reizen. Dat is precies waar Ibiza om bekend staat. Waar Ibiza minder bekend om staat is het aantal verborgen en sprookjesachtige baaien, zoals bijvoorbeeld Cala Llentrisca. Wil je het gevoel krijgen dat je in het decor van een piratenfilm bent beland? Cala Llentrisca op Ibiza is dan helemaal jouw plek.

Geïsoleerde baai

De baai Cala Llentrisca wordt door de inwoners van het eiland als de meest geïsoleerde baai op Ibiza gezien. De baai heeft haar naam te danken aan de rots die aan haar zijkant is gelegen. Cap Llentrisca scheidt de westkust van het eiland af van de zuidkust. De baai is een kleine smaragdgroene inham en omringd door een prachtige omgeving. Het maagdelijke strand is nog ongerept. In alle rust en stilte kun je de schoonheid van de natuur en de zee in je opnemen. Als je bezoekje wil brengen aan strand van Cala Llentrisca, weet dan dat hier geen winkel of horecazaak te vinden is. Je dient dus je eigen eten en drinken mee te nemen als je van plan bent om hier de hele dag door te brengen.

Strandje voor stoere mensen

Zoals het strandje erbij ligt, ziet het er heel onschuldig en sprookjesachtig uit. Maar schijn bedriegt! Het oppervlak is een mengsel van zand en kiezelstenen. Je moet dus wel tegen zere voeten kunnen om een duik in het water te kunnen nemen. Toch is het de pijn waard om naar de zee te lopen. Bijna nergens anders ter wereld kom je zulk helder water tegen als op Cala Llentrisca.

Stevige wandelschoenen

Als je dit strand wil bezoeken, luidt het advies om dit in de ochtend te doen. Alleen tijdens dit dagdeel, ligt de baai volledig in de zon. Na het middaguur valt de schaduw weer in de baai door de omringende en imposante kliffen. De beste route naar Cala Llentrisca is de weg naar Es Cubells. Omdat het een verborgen paradijs tussen de rotsen is, kun je er niet tot het einde met de auto komen. Je zal daarvoor nog een halve kilometer te voet door de bergen moeten afleggen. Het is steil en rotsachtig en daarom alleen geschikt voor mensen met lef. Trek stevige wandelschoenen aan als je maximaal van de omgeving van Llentrisca wil genieten.

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza