De Geheimen Van Ibiza

Bekijk accommodaties op Ibiza
De Geheimen Van Ibiza

Ibiza staat bekend om de zon, het strand en eindeloze feesten. En toch is er op het eiland veel meer te beleven dan dat. Tijdens je vakantie word je getrakteerd op de mooiste panorama's en slenter je door sfeervolle oude dorpjes. Ontdek jij binnenkort de geheimen van Ibiza?

Vogels op de zoutvlakten

Ibiza heeft een wonderschone natuur. Er zijn groene heuvel, indrukwekkende uitzichtpunten en hoge kliffen die oprijzen uit de zee. In het zuiden van Ibiza ligt echter wel een heel bijzonder natuurgebied, namelijk de zoutvlakten. Deze vlakten ontstaan doordat de zon het water van de meren verdampt. In de middeleeuwen werd dit gebied gebruikt voor de winning van grondstoffen, maar tegenwoordig is het een toevluchtsoord voor flamingo’s en andere vogelsoorten. In het natuurreservaat zijn verschillende wandelroutes uitgezet zodat je in alle rust van de omgeving kunt genieten.

De historische kern van Ibiza-Stad

Ibiza-Stad is de hoofdstad van het eiland. Behalve gezellige winkeltjes, markten en terrassen beschikt het ook over een historisch centrum: Dalt Vila. Deze stadskern stamt uit de zestiende eeuw en veel van de oorspronkelijke stadsmuren zijn nog bewaard gebleven. Vanaf bijna elke straathoek in Dalt Vila heb je zicht op de kathedraal Santa Maria d’Eivissa. Dit statige bouwwerk ligt op de top van een heuvel en domineert het historische centrum. Vanaf de kathedraal heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Op ontdekkingstocht in de grotten

Over het hele eiland is Ibiza bezaaid met grotten, die door de inwoners zelf 'covas' worden genoemd. De ontstaansgeschiedenis hiervan gaat al duizenden jaren terug, en toch zijn ze goed bewaard gebleven. Een aantal van de grotten zijn opengesteld voor het publiek. Met een gids ontdek je bijvoorbeeld de Cova Santa, die volgens de overlevering in de middeleeuwen bewoond werd door Christelijke kluizenaars. Of bezoek de Cova de Can Marçà, een van de oudste grotten van het eiland. Hier loop je langs versteende watervallen en vergaap je je aan de stalactieten en stalagmieten.

Een kleurrijke hippiemarkt

Vroeger trok Ibiza vooral hippies aan. De hippiemarkt Las Dalias bij het stadje San Carlos is hier nog een overblijfsel van. Op deze plek loop je langs meer dan 2000 kraampjes vol met sieraden, linnen kleding, kunst en lederwaren. De gekleurde hippiekleding, diverse eettentjes en de live muziek geven je het ultieme vakantiegevoel. Las Dalias is in de maanden mei tot november elke zaterdag te bezoeken. Hier word je echt vrolijk van!

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza