opnieuw zoeken

Suppen (stand up paddle) op Ibiza

Suppen

Ben je dol op avontuur en mooie golven? Dan ben je op Ibiza zeker op de juiste plek. Stand up paddle is enorm populair op het eiland, zowel bij inwoners als toeristen. Als je dit nog nooit hebt gedaan, kun je probleemloos lessen volgen bij een school en expert worden in suppen op Ibiza. Bovendien is dit een ontspannende activiteit tijdens een verblijf op Ibiza. Waar kun je terecht voor suppen en wat maakt deze activiteit een aanrader voor je vakantie?

Wat is stand up paddle?

Stand up paddle is een surfvariant en is qua populariteit de laatste jaren flink toegenomen. Net als bij golfsurfen maak je gebruik van een surfplank, maar dit doe je in combinatie met een peddel van ongeveer 2 meter lang. Veel mensen vinden het een stuk gemakkelijker dan golfsurfen en daarom neemt de populariteit van deze sport alleen maar toe. Bovendien is suppen is een stuk veiliger dan bijvoorbeeld het gewone surfen.

suppen op ibiza

Schrijf je in voor paddle surflessen

Aangezien deze vorm van golfsurfen een enorme aantrekkingskracht heeft op zowel oude als jonge mensen, kun je op Ibiza bij verschillende surfscholen terecht voor paddle surflessen. Mocht je deze surfsport goed onder de knie krijgen, dan kan het leuk zijn om mee te doen aan een zogenaamde paddle surfwedstrijd. Deze worden meerdere keren per jaar georganiseerd op Ibiza en zijn uitstekend geschikt voor de gevorderde paddle surfer.

Welk jaargetijde is het meest geschikt?

Hoewel de zomer voor veel toeristen een aantrekkelijk jaargetijde is om te gaan paddle surfen, zijn juist de herfst en de winter de perfecte seizoenen om alles goed onder de knie te krijgen. Dit komt onder andere door de golfen die er dan zijn. Er is dan redelijk veel wind uit het noorden en het oosten, waardoor je profiteert van spectaculaire golven. Je kunt onder andere aan de slag op Cala Nova, Aguas Blancas, Playa d'en Bossa en Cala Marina. Met name in het voorjaar en de zomer kun je heerlijk al peddelend de mooiste baaitjes van Ibiza ontdekken. Lekker cruiden door het heldere warme water en genieten van een serene rust.

Suppen in combinatie met yoga en snorkelen

Suppen kun je uitstekend combineren met andere activiteiten, namelijk yoga en snorkelen. Het wordt steeds populairder om yoga op het water uit te oefenen. De combinatie van balans, evenwicht en flexibiliteit is de perfecte combinatie om yoga naar een hoger plan te tillen.

Met snorkelen kijk je vanaf je surfplank direct het kristalheldere water van Ibiza in en ontdek je wat voor leven zich er onder je voeten afspeelt. Het onderwaterleven kun je van dichtbij bekijken, door je snorkelspullen mee te nemen. Uiteraard is snorkelen ook een aanrader als je verkoeling zoekt voor de warmte van de zon.

Ontdek Ibiza dankzij stand up paddle

Wil je een fantastische vakantie op Ibiza tegemoet gaan? Schrijf je dan in voor paddle surflessen en ontdek de mooiste baaien en plekjes van het eiland. Ongetwijfeld dat je het hartstikke leuk vindt en je ook een volgende keer weer graag meedoet aan deze activiteit tijdens een vakantie op Ibiza. Kortom, boek een zonnige reis naar dit Spaanse eiland en geniet met volle teugen van een welverdiende stand up paddle sessie.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk Suppen op ibiza

Stand up paddle (sup) verhuur op Ibiza

 • vanaf 30,-

  Paddle surf Ibiza

  bekijk website

  Santa Eulalia
  Calle Pollenca 2
 • vanaf 45,-

  Sup Ibiza

  bekijk website

  Ibiza-Stad
  carretera Ibiza - San Antonio km 4'5
 • Sup Boat Ibiza

  bekijk website

  San Antonio
  Av. Dr Fleming 9 bjo 12
 • vanaf 35,-

  Club de Sup

  bekijk website
  (+34) 971 306 305

  Ibiza-Stad
  Calle de la Ciudad de Palma, s/n
 • Anfibios

  bekijk website
  (+34) 971 303 915

  Sant Jordi
  Edif. Acapulco, Carretera de Playa Den Bossa
 • Yacht watersports

  bekijk website

  Ibiza-Stad
  Carrer Sant Antoni, 26