Welke markt op Ibiza bezoek jij dit seizoen?

Bekijk accommodaties op Ibiza
Welke markt op Ibiza bezoek jij dit seizoen?

De derde bijdrage van Miroesja Peeperkoorn op Ibizavakantie.nl: Een leuke activiteit op Ibiza is het bezoeken van een markt. Veel mensen kennen inmiddels de bekende Las Dalias markt. Misschien heb jij deze ook wel op jouw lijstje staan om te gaan bezoeken deze zomer. Maar wist je dat er nog andere markten zijn? Zoals een soort vlooienmarkt of een meer lokale markt? Minder commercieel maar zeker niet minder gezellig! Hierbij vijf alternatieven met persoonlijke tips:

Cala Llenya markt (elke zondag)

Deze markt bezoek ik persoonlijk het vaakst. Er worden vooral tweede hands zaken verkocht, soms eigen gemaakte spullen en je vindt er ook wel eens nieuwe spullen (bijvoorbeeld kleden/doeken uit Zuid-Amerika). Als je er een neus voor hebt, kun je met heel wat schatten of parels huiswaarts keren. En dat voor een zeer schappelijke prijs.

Wat deze markt vooral bijzonder gezellig maakt is de live muziek. Er wordt dan ook eigenlijk altijd gedanst. Voor de liefhebbers is er een heerlijke paella te bestellen bij het restaurant. Na dit alles kun je nog naar het strand van Cala Llenya lopen. Je neemt dan een trappetje naar beneden van waar je een uitzicht hebt om over naar huis te schrijven. Op het strand vind je een barretje/restaurantje. Tip: honden zijn op deze markt niet toegestaan.

 

San Juan markt (elke zondag)

Dit is een kleinere markt met die lekkere hippiesfeer van het noorden: authentiek, kleurrijk en heel veel snuisterijen. Bijna alles is zelfgemaakt. Van bier tot kleding en van houtwerk tot natuurlijke cosmetica. Er is muziek en er is vrolijkheid. De locals komen er vooral om elkaar te ontmoeten. Tip: proef hier eens Kombucha, the tea of life, een gefermenteerde mix van verschillende theesoorten met een probiotische cultuur. Een dorstlesser en detox in één!

 

Forada markt (elke zaterdag)

De kleinste en meest lokale markt van het eiland, vol met verse producten. Vooral groenten en fruit maar ook waan je jezelf in het paradijs van onder andere zelfgemaakte oliën, wijn, honing, olijven en kaas. Alle kraampjes worden bemand door eilandbewoners met een passie voor pure producten. Leuk om hier wat te kopen en mee naar huis te nemen als aandenken. Tip: Je kunt hier ook een kleine, gezonde hap lunchen.

 

Sant Jordi markt (elke zaterdag)

Deze markt valt het meeste onder de noemer kofferbakmarkt. Er wordt van alles aangeboden maar vooral meubelen en kleding. Je kunt er tussen de veelheid aan zolderspullen absoluut hele leuke items vinden met nog leukere prijzen. Tip: De markt bevindt zich op een open, kaal veld, dus bij veel wind is het zandhappen geblazen. 

 

Hippiemarkt Es Canar (elke woensdag)

Deze markt is na Las Dalias de grootste en meest bezochte. Je vindt er veel gelijkwaardige producten als op de Las Dalias markt. De sfeer en de prijzen zijn hier ook meer in de commerciële hoek te plaatsen. Maar grote kans dat je er net die ene leuke Ibiza tas of jurk vindt! En anders slaag je sowieso voor een cadeautje voor het thuisfront. Tip: Sluit je bezoek af met een drankje aan zee bij de beachbar van Chirincana, de hippiecamping daar om de hoek. 

 

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza