Wat moet je doen tijdens een vakantie naar Ibiza?

Bekijk accommodaties op Ibiza
Wat moet je doen tijdens een vakantie naar Ibiza?

Niet voor niets weten veel Nederlands elke zomer de weg te vinden naar het Spaanse eiland Ibiza. Ibiza staat erom bekend een echt partyeiland te zijn, dus de fervente stappers komen op Ibiza volledig aan hun trekken. Ook het heerlijke klimaat en de prachtige stranden zijn een populaire trekpleister voor de toeristen. Je hoeft dan ook zeker niet bang te zijn dat je je tijdens je vakantie naar Ibiza zult vervelen. Naast het relaxen in de zon op een strand, zijn er nog tal van activiteiten waar je aan deel kunt nemen. Wat je moet je dus doen tijdens je vakantie naar Ibiza?
 

Huur een scooter

Ibiza bereik je normaliter per vliegtuig. Voor het nodige vervoer naar de diverse locaties zul je dan gebruik moeten maken van het openbaar vervoer of lopen. Maar Ibiza is daarnaast een uitstekende bestemming om een scooter te huren en er daarmee op uit te trekken. Zo kun je eens een ander strand proberen die wat verder weg ligt, een hippiemarkt bezoeken of misschien wil je eens een authentiek havendorpje bezoeken in plaats van Ibiza Stad? Je bent met een scooter veel meer mobiel en daarmee verruim je de mogelijkheden die je kunt doen op het eiland. Uiteraard is het ook mogelijk om in plaats van een scooter een auto te huren.

Bezoek Es Vedra

Es Vedra is een rotseilandje voor de kust van Ibiza dat geheel bestaat uit kalksteen. Het eilandje steekt ruim 400 meter op uit zee en is te bezoeken. Vanaf de top heb je een fantastisch uitzicht over Ibiza en de azuurblauwe zee. Op de Es Vedra staat de Torre Des Savinar. Dit is een uitkijktoren waarmee je een nog beter overzicht over de omgeving kunt krijgen. Dit is ook één van de betere plekken om de prachtige zonsondergang van Ibiza te bekijken. Bijzonder aan dit eilandje is dat de rotsen een zeer hoge concentratie mineralen bevatten die magnetische stralingen uitzenden. Althans, dit is het onderwerp van vele legendes en mythes over Ibiza.

Bezoek de hippies op Cala Benirras

Cala Benirras behoort al tot één van de mooiste stranden van Ibiza, met helder water en witte stranden. Het is tevens een geliefde plek waar duikers het water ingaan om van het waterleven in de zee van Ibiza te genieten. Maar op zondagavond verandert het strand in een compleet hippiestrand met hippies die de gehele avond muziek maken en dansen. Het tafereel wordt door veel mensen bezocht, dus het is een echt hippiefeest. Tijdens het hoogseizoen staat er ook een hippiemarkt.

Uitgaan

Op Ibiza kom je niet uit onder het uitgaan. En je kunt op heel veel verschillende manieren uitgaan. Je kunt een luxe club bezoeken waar misschien een beroemde dj optreedt, maar je kunt ook lokale bars en cafés bezoeken waar dikwijls live muziek wordt gespeeld. Wil je het in de beach stijl houden? Op menig strand kun je een beachparty bezoeken en ook veel hotels en resorts organiseren een beachparty. Berucht zijn ook de zogenaamde partyboten van Ibiza. Voor een bepaald bedrag kun je op zee op een boot de hele avond dansen en drinken. Veel boten draaien een bepaalde genre muziek.

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza