Wat is de Ibiza style?

Bekijk accommodaties op Ibiza
Wat is de Ibiza style?

Wanneer je naar de geschiedenis van het Spaanse eiland Ibiza kijkt is het niet heel gek dat hier diverse modemerken zijn gestart of dat er veel ontwerpers zijn die hun kleding gebaseerd hebben op dit zonnige eiland. Al van vroeger uit trokken er verschillende soorten mensen van over de hele wereld naar Ibiza met allemaal hetzelfde doel: vakantie vieren op een vrije manier, waarin de natuur, comfort en hippies centraal staan. Het echte ontspannen leven, dat is wat de mensen op Ibiza nastreven. Wij geven ze natuurlijk groot gelijk: wat is er fijner dan zon, zee, strand, vrijheid en samenzijn met leuke mensen om je heen? 

Wat is de Ibiza Style?

Vandaag de dag is er een hele Ibiza Style ontstaan, een soort levensstijl die we in diverse stromingen terug zien. Een daarvan is mode: er zijn verschillende merken en ontwerpers die niet genoeg kunnen krijgen van de Ibiza Style. De naam zegt het al: Ibiza Style is kleding gebaseerd op het vrije leven op het eiland. Denk bijvoorbeeld aan vrolijke kleding in verschillende prints, met heel veel kleuren en extra accessoires en details. In de Ibiza Style vind je voornamelijk veen invloeden vanuit de hippiehoek. Voeg hier een vleugje bohemien en gipsy bij en je Ibizy Style look is helemaal compleet. Deze stijl is perfect voor op het zonnige eiland, maar kun je ook prima in ons eigen kikkerlandje dragen.

Voor verschillende seizoenen

In eerste instantie lijkt de kleding in deze stijl voornamelijk geschikt voor zonnige dagen. Natuurlijk zijn ze dan ook op het mooist, maar waarom zou je de winter niet een beetje opfleuren met wat extra kleur? Naast de vele jurkjes, rokken en hemdjes zijn er namelijk ook veel vesten en truien in deze stijl te vinden. Denk aan wollige, lange vesten die perfect staan over dat ene gebloemde jurkje en die vintage laarzen er onder. Maak de look af met een paar grote armbanden, een leuke haarband en een rode lippenstift en je bent óók in de winter helemaal in Ibiza Style.

Webshops voor deze stijl

In Nederland zijn er verschillende webshops waar je Ibiza Style kleding kunt aanschaffen. Bekende Ibiza Style merken zijn onder andere: Muheeka, Beatrice SAN Fransisco, Poncho, Dar Mode, Fleur de Pirate, Ibiza People, Katharina Loretta sjaals, Pasha, Pretty Hot & Tempting en EMONK IBIZA. Er zijn overigens ook hele toffe schoenen te vinden in deze stijl: denk aan enkellaarsjes met kralen of andere franjes. Kiboots laarzen passen perfect om de Ibiza Style af te maken.

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza