Top 5 bezienswaardigheden op Ibiza

Bekijk accommodaties op Ibiza
Top 5 bezienswaardigheden op Ibiza

Ibiza is een Spaans eiland dat onderdeel uitmaakt van de Balearen. De belangrijkste en grootste steden zijn Ibiza-Stad en San Antonio. Ibiza heet in het Catalaans Eivissa. Het eiland is al jaren een populaire vakantiebestemming voor jong en oud. Dit heeft vooral te maken met het uitgaansleven. Naast het feestelijke nachtleven beschikt Ibiza over een hoop bezienswaardigheden die overdag bezocht kunnen worden. Het is handig om hiervoor gebruik te maken van een huurauto, zodat u zich gemakkelijk kunt verplaatsen. Hieronder heeft Holiday Cars de top 5 bezienswaardigheden opgesteld die zeker de moeite waard zijn.

1. Dalt Vila

Dalt Vila is het oude historische hart van Ibiza en bestaat uit verschillende Unesco werelderfgoederen. Één van deze erfgoederen, gevestigd op het hoogste punt van Dalt Vila, is de‘Cathedral de Santa Maria de las Nieves’. De toren en het portaal van de kerk dateren nog uit de 16e eeuw. Binnen in de kathedraal zijn verschillende, bijzondere kunstwerken te vinden die afstammen uit die tijd. Andere bezienswaardigheden zijn musea zoals Museo Arqueològic d’Eivissa, waar kunstwordt tentoongestelddie Ibiza en haar geschiedenis kenmerkt.

2. Hippiemarkt Punta Arabi

De hippiemarkt is een van de topattracties van het eiland en de grootste markt van Ibiza. Op de markt zijn meer dan 500 kramen te vinden met allerlei kleurrijke artikelen. Denk hierbij aan sieraden, kunstwerken, kleding, sjaals, muziekinstrumenten en tassen. De markt is oorspronkelijk in 1973 opgericht door hippies die massaal naar Ibiza trokken. Met deze markt wilden zij hun zelfgemaakte producten verkopen om zichzelf in onderhoud te voorzien. Inmiddels is de hippiemarkt één van de highlights van Ibiza geworden.

3. Ses Salines National Park

Het natuurpark Ses Salines National Park ligt ten zuiden van het vliegveld van Ibiza. Het is een beschermd natuurgebied dat het zuidoosten van Ibiza en noorden van het eiland Formentera beslaat. Het natuurpark is ook uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed in 1999. Een bezoek aan dit natuurpark is absoluut de moeite waard als u een indruk wilt krijgen van al het natuurschoon dat Ibiza te bieden heeft. Er leven meer dan 200 verschillende soorten vogels en er zijn 178 soorten planten te vinden.

4. Cova des Culleram

Cova des Culleram ligt in de regio Sant Joan de Labritja. Het bezoeken van deze grotten is echter alleen geschikt voor risiconemers met een goede conditie. De grotten zijn namelijk alleen te bereiken via een lastig en rotsachtig pad. Geschat wordt dat Cova des Culleram al meer dan 2000 jaar oud is aan de hand van de vondst van juwelen, lantaarns, keramische voorwerpen en beelden. Alle vondsten die hier gedaan zijn staan tentoongesteld in het Archeologisch Museum in de hoofdstad van Ibiza.

5. CalaXarraca

CalaXarraca wordt gezien als het mooiste strand van Ibiza en ligt in het noorden van Ibiza. Het leuke aan dit strand is dat het niet groot is en niet overstroomdwordt door toeristen, deze blijven namelijk grotendeels in het zuiden hangen. Het kleine zandstrand is omgeven met rotsen, het water is kristalhelder en het uitzicht is fenomenaal. Er is één strandtentje te vinden dat traditionele Spaanse gerechten serveert en elke dag verse vis op de menukaart heeft staan. Om uw dag af te sluiten is het zeker aan te raden om pas na zonsondergang naar huis te gaan, zodat u het adembenemende uitzicht kunt bewonderen met de ondergaande zon op de achtergrond.

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza