De docu Cala Nova Ibiza – The Other Ibiza

Bekijk accommodaties op Ibiza
De docu Cala Nova Ibiza – The Other Ibiza

De docu Cala Nova Ibiza – The Other Ibiza

Wie aan Ibiza denkt, komt al snel op nachtclubs en feesten terecht. Het staat nu eenmaal bekend als partyeiland en dat zal ook niet snel veranderen. Dat is overigens ook meer dan terecht. Er zijn weinig eilanden in Europa waar je beter een feestje kunt vieren dan op Ibiza. Ieder jaar weer trekken de grote Dj's en artiesten richting het eiland en de allerbeste feestjes worden hier gevierd. Dat is ook goed te merken aan het aantal nachtclubs en de vele beroemdheden die hier hun zomer doorbrengen. Wanneer je echter denkt dat het alleen maar daarom draait op Ibiza, zit je er echter helemaal naast. Het eiland heeft namelijk ook een hele andere kant. Zo heeft Ibiza prachtige natuur en zijn er ook hele delen waar het heerlijk rustig is en waar mensen op een heel andere manier hun geluk vinden. Deze kant van Ibiza zien we echter niet zoveel. Wellicht is het daarom juist zo leuk om de documentaire "Cala Nova Ibiza - The Other Ibiza" eens te kijken. Hierin zie je wat Ibiza op een hele andere manier met mensen uit de hele wereld doet!

Cala Nova

De documentaire is opgenomen in Cala Nova, een prachtige natuurlijke plaats in het noordoosten van Ibiza. Hier vind je weinig dat je doet denken aan het Ibiza dat bij de meeste reisbureaus en op internet wordt aangeprezen. Cala Nova heeft vooral heel veel schitterende natuur. Zo is het strand met 250 bij 20 meter ontzettend ruim. Je kunt het strand overigens alleen maar lopend of met de fiets bereiken. Het is zonder twijfel één van de mooiste plekjes van Ibiza en daarmee natuurlijk ook een perfect decor voor deze bijzondere en unieke film. De omgeving rond het strand is ruig met vooral veel rotsen en heuvels. Ook groeien er talloze pijnbomen. Het is overigens ook een populaire surfspot. Dat komt met name door de windrichting die het een uitstekende plaats maakt om te surfen.

Bijzondere film

In dat bijzondere decor leven Gino en Jirri Taihuttu. Vader en zoon leven voor muziek en geluk, al kunnen deze beiden dingen in hun leven onmogelijk zonder elkaar bestaan. Tijdens hun leven op het zonnige Ibiza leren ze tal van creatieve vrienden kennen vanuit de hele wereld. En dat is precies wat er in deze documentaire centraal staat: vriendschap, muziek en gelukkig zijn. Daarbij wordt de overbekende kant van Ibiza volledig genegeerd. In deze film geen grote succesverhalen, beroemde artiesten, grote nachtelijke feesten in de clubs en VIP behandelingen. Deze documentaire gaat over het echte leven van een vader en zoon die in een prachtig deel van Ibiza hun thuisbasis hebben en daar onder andere dansers, schrijvers, muzikanten en artiesten uit de hele wereld leren kennen. Samen bundelen ze hun talenten wat tot een prachtig ensemble leidt met een grote diversiteit aan persoonlijkheden en talenten. Er word in de film een groot aantal bijzondere portretten gemaakt van zeer talentvolle maar onbekende artiesten die de natuurlijke en magische kant van Ibiza als hun tweede thuis ervaren.

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza