Populairste watersporten op Ibiza

Bekijk accommodaties op Ibiza
Populairste watersporten op Ibiza

Ibiza, ga je daar niet vooral naar toe om op een hagelwit strand te liggen en je daarna tot in de kleine uurtjes in het nachtleven te storten? Zo zou je de tijd dat je op Ibiza bent in kunnen vullen, maar dan doe je jezelf en dit mooie eiland toch een beetje te kort! 

Wist je dat je op Ibiza allerlei watersporten kan beoefenen, onder de meest ideale omstandigheden? Ibiza kent een zeer mild klimaat, zelfs in de winter daalt de watertemperatuur niet onder de 14 graden. Samen met de omringende azuurblauwe zee is het absoluut geen straf om je op of in het water te begeven!v

Surfen op Ibiza

De populairste watersport op Ibiza is ongetwijfeld surfen, met allerlei variaties daarop. Wil je 'ouderwets' golfsurfen, dan ben je vooral in de wintermaanden op Ibiza aan het goede adres. Ook staat er in deze periode een stevige bries zodat je jezelf aan het wind- of kitesurfen kan wagen.

Een nieuwe variant van surfen die op Ibiza in opkomst is en steeds populairder wordt, is het zogenaamde 'stand up paddle surfen'. Naast de surfplank gebruik je ook een peddel, waardoor je wat stabieler op het water staat. Deze manier van surfen is vooral geschikt voor beginners, mocht je jezelf op een windsurfplank nog niet thuis voelen. Deze vorm van surfen is trouwens enorm populair bij de lokale bevolking, er worden regelmatig paddle surfwedstrijden georganiseerd.

Een iets rustigere vorm van watersport is natuurlijk ook mogelijk. Ibiza biedt genoeg mogelijkheden voor mensen die al kanoënd de prachtige, ongerepte natuur in zich willen opnemen.

Duiken en snorkelen

Ibiza biedt niet alleen maar watersport boven de waterlijn, het kristalheldere water om het eiland heen is uitermate geschikt om te duiken en snorkelen. Je kan kiezen uit prachtige locaties, zoals koraalriffen, scheepswrakken en zelfs een duikexcursie naar een druipsteengrot is mogelijk.

Geen ervaring met surfen of duiken? Geen probleem, er zijn op Ibiza voor elke watersport die je er kan beoefenen diverse scholen, je kan zelfs onder professionele begeleiding je duikbrevet halen!

Mocht je ondanks al dit aanbod liever vooral plezier maken en genieten, dan is het absoluut geen schande om je met een paar vrienden door een 'bananaboat' over de zee te laten sleuren, zodat je toch kan zeggen dat je aan watersport gedaan hebt!

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza