Outdoor activiteiten op Ibiza

Bekijk accommodaties op Ibiza
Outdoor activiteiten op Ibiza

Een vakantie op Ibiza staat garant voor heerlijk relaxen in de zon op het strand. Het liefst met een cocktail in je hand. Maar volgens ons maken de outdoor activiteiten rond het eiland een vakantie op Ibiza pas echt compleet. De waanzinnige wilde natuur biedt talloze mogelijkheden voor zowel ontspannen als energieke activiteiten en biedt uitzichten en landschappen die zelfs de mooiste stranden overtreffen. Met de outdoor activiteiten op Ibiza bereik je plekken die de normale toerist nooit zal zien. Hierdoor kom je er pas écht achter wat Ibiza te bieden heeft. Wij hebben alvast onze 4 favoriete activiteiten op een rijtje gezet.

Mountainbiken

De wilde natuur, vele heuvels en bergen en prachtige uitzichten van Ibiza maken het eiland een perfecte plek voor de mountainbike liefhebber. Het gave van mountainbiken op ibiza is dat je verder en dieper de ruige gebieden in komt dan wandelaars of jeep safari’s en daarmee dus super speciale plekken bereikt die de normale toerist nooit zal bereiken! Probeer bijvoorbeeld de 12 kilometer lange route van San Antonio Bay langs de westkust naar de kleine strandjes van Comte!

Yoga

Ibiza is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire Yoga bestemmingen van Europa. De heerlijke frisse zeelucht, de schoonheid van de natuur, de hippie cultuur en de vele gespecialiseerde yoga en mindfullness retreats maken dit geen verassing. Er zijn op Ibiza genoeg yogadocenten te vinden die je mee kunnen nemen naar de meest prachtige locaties als kliffen aan de kust, hooggelegen landgoederen met prachtige uitzichten of zelfs naar het midden van een bos, maar je kunt er natuurlijk ook zelf op uit gaan! Op Ibiza is het nooit moeilijk om een fijne plek te vinden waar je je even helemaal terug kunt trekken.

Rotswandklimmen

Naast haar prachtige parelwitte stranden heeft Ibiza ook een erg ruige kant. Deze ruige kant maakt het eiland perfect voor de adrenaline zoekers en dare-devils. De vele prachtige kliffen langs de kust bieden namelijk veel mogelijkheden voor rotswandklimmen! De routes verschillen van ruwe grauwe rotswanden in het Zuiden tot begroeide groene routes in het Noorden en bieden routes voor zowel beginners als gevorderden. Om deze adrenaline-kick-activiteit uit te voeren is het natuurlijk het best om een gids in te schakelen die je precies kunt laten zien waar je heen moet en er voor zorgt dat je veilig de rots op klimt.

Duiken

Ten slotte is een van onze favoriete outdoor activiteiten op Ibiza… duiken! De onderwaterwereld van Ibiza is namelijk misschien wel het grootste rijkdom van het eiland. Rondom het eiland zijn ontelbare duikspots te vinden, vaak gepaard met een nabijgelegen duikschool. Stuk voor stuk zal je hier versteld staan van de magie die de zee kan bieden. De waanzinnige kleurencombinaties van het goed bewaarde koraal, de duizenden vissen om je heen en het super heldere water wat het uitzicht onderwater perfect maakt zorgen voor een belevenis die je elke keer weer omver zal blazen. Probeer bijvoorbeeld de locaties: ‘Posidonia Oceanica’, ‘Cala d’Hort’ of het rif aan de kust van Port d’es Torrent!

Deel dit bericht

Gerelateerd

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza