Dalt Vila, dé monumentale trekpleister op Ibiza

Bekijk accommodaties op Ibiza
Dalt Vila, dé monumentale trekpleister op Ibiza

De meeste mensen denken bij Ibiza direct aan zon, zee strand en ontzettend veel feesten. Daarmee doe je het eiland echter veel te kort. Naast bijzondere en unieke natuur, vind je hier namelijk ook nog eens tal van monumentale bezienswaardigheden. De meest bijzondere en grootste trekpleister van het eiland is in ieder geval Dalt Vila. Dit is het oude stadsgedeelte van Ibiza-Stad en is echt een must om te bezoeken als je op Ibiza bent. Niet voor niets is Dalt Vila al ruim 15 jaar opgenomen op de Werelderfgoed-lijst van UNESCO.

Stadsmuren uit de 16e eeuw

Dalt Vila ademt historie. Het oude centrum van de hoofdstad van het eiland heeft bijvoorbeeld stadsmuren die gebouwd zijn in de 16e eeuw en sindsdien ontzettend goed bewaard zijn gebleven. Dalt Vila is hoogste gedeelte van de stad, waardoor je er een prachtig uitzicht hebt. Bijvoorbeeld over de haven van Ibiza-Stad. Op het allerhoogste punt van Dalt Vila is de Cathedral de Santa Maria de las Nives gebouwd. Opvallend is dat zowel het portaal als de toren van de sacristie uit de 16e eeuw stammen, maar dat de rest van de kerk er in de 18e eeuw is bijgebouwd.

Plaça de Espanya

Het Plaça de Espanya valt zeker niet te negeren als je Dalt Vila bezoekt. Je vindt hier diverse belangrijke en mooie gebouwen. Zoals het stadhuis van Ibiza dat is gevestigd in een voormalig klooster. Of de daarnaast gelegen Santo Domingokerk. Je kunt in deze kerk aan alle kanten je ogen uitkijken. Bijvoorbeeld de prachtig mooie keramische tegels of de bijzondere schilderingen op het plafond. Loop ook zeker even door Carrer Pere. Dit is één van de verschillende straatjes die op het Plaça de Espanya is aangesloten. Je vindt hier verschillende bijzondere en vooral mooie herenhuizen uit de 18e eeuw.

Kunst en cultuur

Ook kunst en cultuurliefhebbers komen in Dalt Vila volop aan hun trekken. Er zijn namelijk verschillende musea in het oude stadscentrum te vinden. Bijvoorbeeld Museu d'Art Contemporani, een museum van moderne kunst waar je het werk kunt bewonderen van kunstenaars die op Ibiza wonen. Of de Galeria Paco Polenghi waar een bijzondere collectie van sculpturen en schilderijen te bewonderen zijn. Het Museu Arquelógic beschikt over voorwerpen van verschillende volken die op Ibiza zijn geweest zoals de Romeinen, de Moren en de Carthagen.

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza