Van Ibiza met de boot naar Formentera

Bekijk accommodaties op Ibiza
Van Ibiza met de boot naar Formentera

Ibiza is een schitterend eiland om je vakantie door te brengen. Toch vinden veel mensen het te druk om er 8 dagen door te brengen tijdens een vakantie. Gelukkig zijn er voldoende uitstapjes te maken naar diverse bezienswaardigheden en attracties om toch even de rust op te zoeken. Zo kun je bijvoorbeeld een trip plannen naar Formentera. Hoe kom je op Formentera en wat maakt deze plaats zo speciaal? 

Het kleinste eiland van de Balearen

Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen. Het plaatsje ligt op 7 kilometer afstand van Ibiza en is daarom prima per boot te bereiken. Vanaf Ibiza kom je met de ferry aan in La Savina, de havenstad van het eilandje Formentera. Maak er een gerust een dagje uit van, want op Formentera is genoeg te beleven!

Fietsen op Formentera

Formentera biedt voldoende uitdaging voor fietsers. Overal waar je komt kun je fietsen huren. Dit is al het geval als je van de boot afstapt. Met een oppervlakte van ruim 82 km² valt er op Formentera genoeg te zien op de fiets. Er is alleen al meer dan 20 kilometer kustlijn. Sommige stukjes zijn fietsend niet te doen en zal je daarom te voet moeten afleggen.

Tips voor een bezoek aan Formentera

Een aantal bezienswaardigheden mag je op Formentera zeker niet missen. Zo kun je leren duiken in het Diving Centre Vellmari. Geniet je graag van een goed ontbijt? De Big Store in de hoofdstad Sant Francesc staat bekend om de overheerlijke ontbijten in de morgen. Vanaf 9 uur in de morgen kun je er terecht. Zoek je graag de rust op? Verken dan te voet de kust van Es Pujols.

De overtocht van Ibiza naar Formentera

Wil je ook een bezoek brengen aan Formentera, het laatste paradijs in de Middellandse Zee? Houd rekening met een aantal zaken. Er zijn 4 verschillende veerdiensten die varen tussen de 2 eilanden. Er zijn 58 overtochten per dag, dus vergelijk vooraf op prijs en kwaliteit. De vaartijd tussen Ibiza en Formentera bedraagt ongeveer een half uur. Een slaaphut boeken, is dus zeker niet nodig.

Wil je de zomerse drukte van Ibiza ontvluchten en jezelf onderdompelen in Mediterrane sferen? Dan zal een bezoek aan Formentera je zeker goed doen. Laat je verrassen door de veelkleurigheid van dit Spaanse eiland en maak er samen met je vrienden of familie een gezellige dag van.

Meer informatie vind je op de ferry naar Formentera pagina

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza