Live muziek op Ibiza, de leukste bars om bands te zien

Bekijk accommodaties op Ibiza
Live muziek op Ibiza, de leukste bars om bands te zien

Live muziek op Ibiza Als partyeiland heeft Ibiza een reputatie hoog te houden. Naast het mooie weer, de stranden en de zee heeft Ibiza een uitgebreid uitgaansleven. Uitgaan kan in grote discotheken waar veelal soms bekende dj’s optreden, maar ook heeft Ibiza vele gezellige barretjes waar je kunt genieten en dansen op live muziek. Soms lokale bandjes, maar dikwijls worden er ook bekende en minder bekende bands naar Ibiza gevlogen om de vakantievierders van live muziek te voorzien. Hierbij daarom enkele tips van de leukste uitgaansgelegenheden op Ibiza waar je kunt dansen op live muziek.

Teatro Pereyra

Deze bar ligt in de buurt van de kasteelmuren van Dalt villa in Ibiza stad. De bar heeft een volledig houten interieur en een hoog plafond met kroonluchters en rode satijnen gordijnen. In het begin van de avond wordt de bar veelal bezocht door de soms wat oudere lokale bevolking. Niet direct iets om in de partymood te geraken, wel leuk als je ook in contact wilt komen met lokale mensen. Maar al snel wordt de bar overgenomen door de vele partygangers en begint de live muziek. Bandjes spelen daar vooral funk en soul muziek, zodat je een relaxte start van de avond kunt beleven. Later op de avond neemt een dj het over en is het een gezellige feestbar. Van maandag tot zaterdag is de bar tot 5.00 in de ochtend geopend en zondags tot 4:00 uur.

Raco Verd

Dit is een open-air bar met een restaurant. Je kunt hier aan het begin van de avond gezellig op het terras dineren en al snel hoor je de eerste klanken vanaf het podium in de bar komen. Bijna elke avond van de week hebben zij er een thema-avond met bijpassende muziek. Op dinsdag wordt er wereldmuziek gespeeld, donderdags is het tijd voor rockmuziek en blues en vrijdags is het akoestische avond. En natuurlijk op zaterdagavond, dé uitgaansavond flamenco of Brasiliana muziek, waarbij het heerlijk dansen is. De bar trekt lokale band, maar men laat ook regelmatig internationale bands overkomen. De bar is in de zomermaanden dagelijks tot 3:00 uur open.

Ibiza Rocks hotel

Dit hotel heeft een centrale binnenplaats met een groot podium en ernaast een zwembad. Als je hier overnacht, stap je ‘s avonds zo van je hotelkamer het podium op. In de zomermaanden vinden hier enkele avonden per week spetterende live optredens plaats van grote bekendere en minder bekende bands. De live muziek van de bands wordt regelmatig afgewisseld met een dj zodat je én van de bands kunt genieten én uit je dak kunt gaan. De live concerten zijn overigens gratis bij te wonen.

Guarana

Deze bar is heel populair op zondagavond als bijna het gehele eiland zich daar verzameld voor ‘Live Sundays’. Er treden dan veel verschillende muzikanten op die leuke jamsessies geven. Vanaf middernacht neemt de huis dj het over en kun je tot 6:00 in de ochtend uit je dak gaan op dancemuziek. De live bands spelen zeer uiteenlopende genres van blues tot hardrock. Zondagavond is het altijd een topavond hier, maar ook op andere dagen van de week zijn er live optredens.

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza