Korte vakantie naar Ibiza - Wat moet je doen?

Bekijk accommodaties op Ibiza
Korte vakantie naar Ibiza - Wat moet je doen?

Wil je graag een korte vakantie naar de zon boeken? Maak dan een trip naar het zonnige Ibiza. Dit Spaanse eiland staat bekend om zijn prachtige baaien, een betoverende Ibiza-stad, hippiemarkten en een bruisend uitgaansleven. Natuurlijk kun je in een korte vakantie niet alles zien, dus is het belangrijk om bepaalde keuzes te maken. Welke activiteiten je niet mag missen op Ibiza? Wij zetten de belangrijkste attracties voor je op een rijtje. 

Een dagje aan het strand van Benirras Bay

Ibiza wordt gekenmerkt door een aantal prachtige stranden. Je ontkomt er daarom niet aan om een dagje op het strand door te brengen. Benirras Bay is een mooie plek om een dagje door te brengen. Je kunt hier niet alleen snorkelen, maar ook zwemmen en klauteren over de verschillende rotspartijen. De zonsondergang op dit strand is zeer indrukwekkend om eens mee te maken.

Rondslenteren op Punta Arabi

Punta Arabi is de grootste hippiemarkt op Ibiza die er te vinden is. Deze hippiemarkt is al sinds 1973 actief en je vindt er dan ook meer dan 500 kramen waar je allerhande artikelen kunt kopen. Of het nu gaat om sieraden, kleding, tassen of andere accessoires, op hippiemarkt Punta Arabi vind je het allemaal!

Beleef een feestelijke zonsondergang bij Cafe del Mar

Een bezoekje aan Cafe del Mar is een echte aanrader. Je kunt hier terecht voor een feestelijke zonsondergang. Het café is ongekend populair dankzij de muziek die er gedraaid en gespeeld wordt tijdens de zonsondergang. Vanzelfsprekend kun je er ook terecht voor een hapje en een drankje.

Beleef het mysterie van Es Vedra

Ben je spiritueel aangelegd of houd je van mysteries? Breng dan eens een bezoekje aan het kleine eilandje Es Vedra. Op dit eilandje wonen geen mensen, het is enkel een toevluchtsoord voor beesten. Het is de thuisbasis van veel roofvogels, hagedissen en geiten. Over het eiland doen veel mythes en verhalen de ronde, alleen zijn deze nog nooit bewezen. Als je wel van een beetje spanning en avontuur houdt, dan zal een trip naar Es Vedra je zeker aanspreken.

Tot rust komen bij Es Caleta

Een baai die je absoluut niet mag missen tijdens je korte verblijf op Ibiza is Es Caleta. Het wordt gekenmerkt door een intieme sfeer, mooie stranden en rode kliffen van zo'n 10 meter hoog. Rondom de kliffen tref je diverse overblijfselen aan van oude nederzettingen.

Boek een vakantie naar Ibiza

Het lijkt haast onmogelijk om al deze activiteiten te ondernemen in een korte vakantie van bijvoorbeeld 8 dagen. Toch is het mogelijk met een strakke planning. Natuurlijk kun je ook alleen de attracties bezoeken die jou het meest aanspreken. Het is in ieder geval dat je je tijdens je verblijf op Ibiza zeker niet hoeft te vervelen!

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza