Ibiza verkennen op de fiets!

Bekijk accommodaties op Ibiza
Ibiza verkennen op de fiets!

We kennen Ibiza natuurlijk allemaal als een feesteiland waar vele mensen elke zomer naar toe gaan om helemaal los te gaan in de diverse clubs en discotheken. Naast een partybestemming en een eiland met zon en strand, is er op Ibiza echter nog veel meer te zien. Zo is het een prachtig eiland om met de fiets te verkennen. Je kunt al fietsend de meest bijzondere en mooie plaatsen op het eiland bezoeken en genieten van de prachtige natuur en cultuur die Ibiza te bieden heeft. In deze blog geven we je alvast een voorproefje van wat je allemaal tegen kunt komen als je Ibiza met de fiets gaat verkennen. 

Ibiza-Stad

Als je fietsend over Ibiza trekt, kun je natuurlijk niet om Ibiza-Stad heen. We raden je aan om een dagje door te brengen in deze stad. De stad heeft namelijk iets betoverends. Zeker als je de oude stadskern bezoekt, Dalt Vila genaamd. Je proeft hier de historie van het eiland met stadsmuren uit de zestiende eeuw en de prachtige kathedraal Santa Maria d'Eivissa, die op de top van de oude stadskern ligt. Deze kathedraal bestaat al bijna 700 jaar en steekt in de stad overal bovenuit. Neem ook gelijk een kijkje bij de haven 'La Marina' en slenter langs de ontelbare boetiekjes die je in deze stad zult vinden.

Hoogste punt van het eiland

Helemaal in het zuiden van het eiland, ligt het plaatsje Santa Eulaliaa. Dit is meteen ook het hoogste punt van Ibiza. Je hebt hier een prachtig natuurlijk uitzicht over de zee en het vlakbij gelegen eilandje Formentera. Tijdens je fietstocht zul je uiteraard ook de meest uiteenlopende stranden tegenkomen. van enorme toeristische stranden waar nauwelijks een plaatsje te vinden is, tot rustige en afgelegen stranden waar de dieren amper mensen gewend zijn. Juist die diversiteit maakt het eiland zo bijzonder om eens helemaal te verkennen!

Prachtige zonsondergang

Breng ook zeker een bezoek aan San Antonio. Volgens de overlevering is de wereldberoemde ontdekkingsreiziger Columbus hier geboren. Je vindt hier dan ook het ei van Columbus ; een monument dat in de haven van het stadje is geplaatst. We raden aan om te zorgen dat je hier met zonsondergang bent. Dit is namelijk veruit de beste plaats om de prachtige zonsondergang op het eiland te aanschouwen.

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza