Ibiza secrets - Cap des Falco op Ibiza

Bekijk accommodaties op Ibiza
Ibiza secrets - Cap des Falco op Ibiza

Ibiza Secrets is een serie blogartikelen waar we de grootste geheimen van Ibiza met jullie delen. Deze keer in Ibiza Secrets: Wat iedereen moet weten over Cap des Falco op Ibiza - Op Ibiza kennen we allemaal wel de bekende plekken zoals Ibiza Stad of Es Canar. Hier is het heerlijk vertoeven als je gek bent op winkelen, clubs of hippiemarkten. Maar ook voor de liefhebbers van rust en natuur is Ibiza een fijn eiland. Hieronder lees je waarom.

Natuurlijke omgeving

Tussen de stranden van Ses Salines en es Colodar ligt er een grote berg met uitzicht op de zee. De top van deze berg staat ook wel bekend als Cap des Falco. Je komt niet zomaar op deze top, want dit plekje ligt op 136 meter hoogte in de bergen. Toch maakt de natuurlijke omgeving de klim zeker waard. De omgeving is een perfect leefklimaat voor verschillende unieke vogel- en boomsoorten.

Verborgen schat

Wil je vanuit Ibiza Stad naar Cap des Falco? Neem dan de weg naar de luchthaven. Na ongeveer vijf kilometer op deze doorgaande weg te hebben gereden, vervolg je de afslag naar Ses Salines. Langs deze route vind je de kerk van Sant Francesc en even later de zoutpannen van Ses Salines. Als je deze weg tot het einde volgt kom je uiteindelijk uit bij het strand van es Colodar. Nu heb je de mogelijkheid om de reis te voet te vervolgen. Gelukkig zijn er bij het strand volop parkeermogelijkheden. Cap des Falco is de berg die je aan de linkerkant van deze plek vindt. Deze verborgen schat is een plekje bovenop die berg en is te bereiken via een klein bergpaadje.

Experimental Beach

Het strand dat bij Cap des Falco ligt, heet Experimental Beach. Het is geen fijn strandje om met je handdoek op te zonnen, want het strand bestaat uit grote kiezels. Toch kun je op en top genieten op deze plek. Wandelaars komen hier graag om te genieten van de natuur en de bergpaden rondom de baai. Liefhebbers van rust strijken graag neer op het terras om te genieten van een schitterende zonsondergang.

Restaurant Cap des Falco

De beach club die gelegen is aan Cap des Falco is Experimental Beach Club. De Franse eigenaren van deze bar bezitten ook de beroemde Experimental Cocktail Clubs in Parijs en Londen. Hun kennis over het chique nachtleven namen ze mee naar Ibiza en ook daar is hun concept een groot succes. Experimental Beach Club is beroemd vanwege de lekkere tapas en visgerechten. Heb je een minder groot budget? Strijk dan neer op een strandbedje onder het genot van een overheerlijke cocktail.

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza