De mooiste feesten op Ibiza deze zomer

Bekijk accommodaties op Ibiza
De mooiste feesten op Ibiza deze zomer

Naast het mooie weer, de stranden en de zee, staat Ibiza vooral bekend als een partyeiland. Iedereen ligt overdag op het strand, maar ‘s avonds en ‘s nachts barsten de feesten los. En de keuze uit de verschillende feesten is enorm. Er is voor iedereen wel een feest naar wens bij met zijn of haar favoriete muziek. De een houdt van relaxte loungemuziek en kan de hele avond relax aan de bar staan, terwijl een ander juist wil dansen op trancemuziek in één van de vele clubs die op Ibiza rijk is. Naar welk soort feest je ook wilt, op Ibiza vind je het wel.

Een club of een bar?

Ibiza kent vele clubs, waar in sommige clubs het hele zomerseizoen beroemde dj’s optreden. Als namen als Armin van Buuren en Tiësto je wel wat zeggen, dan zul je waarschijnlijk een liefhebber van dance- en trancemuziek zijn. Ibiza kent op dit gebied enkele legendarische clubs, waar je tot in de vroege ochtend kunt dansen. Ushuaïa is bijvoorbeeld zo’n club. Het bijzondere is dat het niet enkel een club is, maar ook een hotel met ruim 400 kamers. Je kunt dus vanuit de club direct je hotelkamer binnenlopen of kruipen. De club weet het telkens weer voor elkaar te krijgen om een fantastisch programma samen te stellen en wereldberoemde dj’s aan te trekken. Club Pacha is zo’n andere legendarische club met in het logo de beroemde kersen. De club heeft in augustus van dit jaar drie weekenden lang de beroemde dj Calvin Harris als gast dj en weet voor elke party weer een prachtig affiche samen te stellen.

Houdt je juist helemaal niet van dance en trance? Dan bezoek je één van de talloze cafés of bars. Trendy zijn de bars met live muziek. Ook daar worden vaak beroemde artiesten of bands voor uitgenodigd. De hoofdstad Ibiza-stad kent vele bars, maar zit je ergens aan het strand aan de andere kant van het eiland dan hoef je niet te treuren. Veel hotels die aan het strand gelegen zijn geven in het hoogseizoen beachparties met lekkere muziek en je kunt gewoon in je strandkleding komen.

Boat parties

Een steeds meer voorkomend fenomeen zijn de Ibiza boat parties. Ook dit jaar is het aantal boten waar een feest op gehouden wordt weer uitgebreid en je kunt deze zomer Ibiza niet verlaten, zonder één van de legendarische boat parties te hebben meegemaakt. Er zijn veel clubs die een eigen boot hebben en daarmee rond de kust van Ibiza varen. Als je van te voren tickets koopt, mag je erop en kun je de hele dag feesten in de zon, met af en toe een duik in de zee. Er zijn ook speciale sunset boats, die pas gaan varen als de zon ondergaat, dan kun je tijdens het feesten genieten van een prachtige zonsondergang, alvorens je verder feest. De ticketprijzen voor sommige boten kunnen prijzig zijn, maar daarbij is vaak één of twee consumpties bij inbegrepen en de prijzen aan de bar kunnen laag gehouden worden. Kies dus de boot met jouw favoriete muziekgenre doe mee met de nieuwste Ibiza trend.

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza