De San Antonio Express toeristen trein

Bekijk accommodaties op Ibiza
De San Antonio Express toeristen trein

Ibiza heeft geen spoorlijnen maar toch kan je er de trein nemen. Vanaf Sant Eulalia en San Antonio vertrekken zogenaamde toeristentreinen. Het zijn de modellen die je wel vaker in toeristische gebieden zal tegenkomen; een voertuig vermomd als een treintje die enkele wagens voortrekt waar de gasten plaats kunnen nemen. Hieronder zullen we de trein vanuit San Antonio nader belichten.

De tour vanuit San Antonio, een touristische plaats die met name in trek is bij de Engelse jeugd, start in de nabijheid van het busstation en de rotonde met het beroemde beeld van een ei. De vertrektijden zijn dagelijks, met uitzondering van zondag, om 11.00, 13.00 en 16.00. het is verstandig, zeker in het hoogseizoen, om de kaarten vooraf te kopen en de aanbieder raad de gasten aan om een half uur voor vertrek aanwezig te zijn. Tickets kostten €11 voor een volwassene en €6 voor kinderen.

2 uur genieten van Ibiza

De trips duren ongeveer twee uur waarbij de nadruk ligt op het bezichtigen van het binnenland van het eiland. Vertrekkend vanuit het oosten van de het stadje rijd de trein al snel door enkele lokale wijngaarden. Hierna zal het meer noordelijk gaan en daarbij enkele dennenbossen doorkruisen. De route zal langzaam stijgen waarbij de bezoeker fraaie vergezichten van het eiland te zien zal krijgen. Vergeet dus niet je camera mee te nemen. In het dorpje Santa Agnes de Corona zal er kort gestopt worden bij restaurant bar "La Palmera", waar gelegenheid is om de benen te strekken of een versnapering te nuttigen. Een drankje is in de prijs van de tour meegerekend waarbij er gekozen kan worden uit frisdrank, bier, wijn of Spaanse sangria.

Op naar Santa Eulalia

Hierna vertrekt de trein verder naar Santa Eulalia waar een klein museum kan worden bezocht om vervolgens weer af te dalen naar het strand van Bora Bora. Enkele kleine kerkjes maken de tour af voordat er naar San Antonio wordt teruggekeerd. Onderweg wordt er door de chauffeur uitleg gegeven over de bijzonderheden die je onderweg tegenkomt. Dit is heel divers. Het gaat over de flora en fauna van het eiland, over het landschap en de gebouwen maar ook enkele kunstvoorwerpen die aan de route zijn geplaatst. Hierdoor is de route extra boeiend voor zowel jong als oud.

Alle routes

Informatie over alle routes, vertrektijden en meer vind je hier.

Of reserveer direct:
T. +34 607 654 321
trenturisticoib@terra.es
www.trenturisticoibiza.com

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza