De Ibiza trends van 2023

Bekijk accommodaties op Ibiza
De Ibiza trends van 2023

Het meest trendy eiland van Europa is ongetwijfeld Ibiza. Het Walhalla van de rijken, van de Jetset en van de wereldberoemde acteurs en actrices heeft de Ibiza Chic trend ontwikkeld, die ieder jaar weer de zomermode bepaalt. 

De trends voor 2023

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar voor 2023 verwacht men dat Ibiza zich op Slow Food zal richten. Het langzaam laten garen van verse producten, met name natuurlijk streekproducten, om zo de volle smaak te behouden. Vooral restaurant Amante wil zich dit jaar als voorloper van deze nieuwe beweging onderscheiden. Slow food is meer dan een mooi product gebruiken voor een smakelijk maal, het betekent ook dat je wordt uitgenodigd om Slow te dineren. Geniet van wat de omgeving biedt, van het eten, van de mensen om je heen en van het leven. Het lijkt een soort van revival van het aloude 'Carpe Diem', die rust brengt in ons hektisch leven.

Thema hotels

Een tweede trend, die deels al in 2018 begonnen is, is dat hotels een thema aan gaan bieden. Je kunt bijvoorbeeld een kamer boeken in het Ibiza Art hotel in San Antonio, in het Tropicana Hotel in Playa d'en Bossa of in het Wi-ki-Woo, eveneens in San Antonio. Waar de een kiest voor een soort van Las Vegas omgeving, gaat de ander voor een kleurenpalet dat sterk aan eind jaren vijftig van de vorige eeuw doet denken. Tegelijkertijd is dit kleurenspel ook weer uitdagend, verrassend en speels. Wat het ook wordt, luxe staat overal voorop.

Rave en feesten

Er lijkt een soort van trendwijziging te ontstaan na COVID-19, waarbij de superclubs niet langer bepalend zijn. Het eilandbestuur heeft een aantal wetten aangenomen die er voor moeten zorgen dat Ibiza een stapje terug doet. Verwacht wordt dat dit een effect zal hebben op de clubscène. Minder grootschalige events en terug naar de wat kleinschaligere feestjes. Dit betekent overigens niet dat de wereldberoemde DJ's Ibiza zullen weren, want ook in 2023 is de kans groot dat je Afrojack, Hardwell of Martin Garrix in Ushuaia kunt zien optreden.

Hip

Ibiza wordt geassocieerd met de hippies die hier in de jaren zestig van de vorige eeuw hun eigen wereld creërden. Je kunt in 2023 een hippe dagtrip maken in een 2CV. Huur een van die hippe Citroën eenden om in een rustig tempo van de schoonheid van het eiland te genieten. Bergop gaat het wat langzamer, in bochten wat ongewend, maar algemeen is het een geweldig leuke, onvergetelijke ervaring. Dat geldt ook voor een bezoek aan een van de hippiemarkten. Wat eveneens in 2023 een rol zal spelen, is de sinds een paar jaar aanwezige trend om yoga te beoefenen en geheel in de leer te komen van Iceman Wim Hof. Op Ibiza, hét feesteiland, jezelf in een oase van rust of een koud ijsbad terugvinden. Het helpt om beter te slapen, verlaagt jouw bloeddruk en helpt je te ontspannen.

Mode

Mode speelt altijd een belangrijke rol op Ibiza. De mode wordt kleurrijk, waarbij tulle, leer en veren een rol zullen spelen. Denk aan de ontwerpen van Michiko Koshino of Claudio Antoniolli. In 2023 lijkt vooral het tijdloze, met een gehalte eigen creativiteit en stijl de mode te bepalen.

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza