Cueva de Ses Fontanelles op Ibiza

Bekijk accommodaties op Ibiza
Cueva de Ses Fontanelles op Ibiza

Ibiza staat bekend om de mooie stranden, de blauwe wateren, de lekkere cocktails en natuurlijk om de hele goede feestjes! Dansen tot de zon op komt? Sta niet versteld als dat gaat gebeuren. Toch heeft het eiland nog veel meer moois te bieden dan alleen fijne feestjes. Ibiza heeft namelijk een waanzinnige natuur! Het eiland beschikt over een aantal bijzondere grotten, waarvan de Cueva de Ses Fontanelles een heel bijzondere rotspartij is.

De wijngrot: Cove des Vi

Een groot deel van de Cueva de Ses Fontanelles op Ibiza wordt ook wel de Cova des Vi genoemd, oftewel de grot van de wijn. Deze cultuurhistorische grotten krijgen deze naam omdat de plek vroeger ook wel werd gebruikt als een opslagplaats voor diverse lokale wijnen. Grotten zijn net als kelders de ideale plek om wijnen goed te laten rijpen. Ze hebben de juiste temperatuur, waardoor wijnen niet verzuurd raken. De Cove des Vi ligt vlakbij Sant Antonio. Je kunt de grot bereiken met de auto via de weg naar Cala Salada. Je kunt er ook voor kiezen om dit wandelend te doen zodat je optimaal kunt genieten van de adembenemende uitzichten. Let er wel op dat dit nogal wat tijd in beslag neemt.

Terug in de tijd

Bij de wijngrotten zijn er diverse indrukwekkende schilderingen te zien. Volgens de Franse archeoloog Henri Breuil stammen deze tekeningen uit maar liefst 1.000 voor Christus, oftewel uit de Bronzen Tijd. Andere archeologen vermoeden dat de tekeningen zelfs uit 2.000 voor Christus komen. Er zijn onder andere schilderingen te zien van schepen, mensen en handel. Omdat het een stuk historie is kun je niet daadwerkelijk bij de tekeningen komen. Deze kun je vanachter een ijzeren hek wel bekijken. Als kunst- of geschiedenisliefhebber kun je tijdens een bezoek aan Ibiza deze grot eigenlijk niet overslaan.

In de buurt van Ses Fontanelles

De grot ligt op ongeveer 50 meter boven de zeespiegel waardoor je op verschillende plekken in dit gebied hele mooie uitzichten hebt. Alleen daarom is het al de moeite waard om naar de grotten af te reizen. Rondom en in Ses Fontanelles kun je tevens er voor kiezen om er te verblijven. Er zijn verschillende appartementen in dit prachtige gebied te huur. Wakker worden met een uitzicht over de felblauwe zee, witte kliffen en mooie stranden, terwijl je wandelend naar de grotten kunt? Wie wil dat nou niet? Sluit de dag af met een lekker drankje in één van de vele sfeervolle restaurantjes aan het strand waar je kunt genieten van de lekkerste lokale gerechten.

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza