De bekende Cova de Can Marca grotten

Bekijk accommodaties op Ibiza
De bekende Cova de Can Marca grotten

Een stukje indrukwekkende geschiedenis opdoen tijdens je vakantie op Ibiza? Breng dan een bezoek aan de Cova de Can Marca grot. Dit is de oudste grot op Ibiza en heeft een rijke geschiedenis. Tijdens een vakantie op Ibiza ontkom je er niet aan om deze schitterende grot van een bezoekje te voorzien. Wat maakt de Cova de Can Marca grot zo bijzonder en waarom is het de moeite waard deze attractie te bezoeken?

De geschiedenis van de Cova de Can Marca grot

Onderzoek heeft uitgewezen dat de Cova de Can Marca grot al ruim 100.000 jaar oud is. Door de jaren heen zijn er prachtige stalagmieten en stalactieten in deze grot ontstaan. Bovendien zijn watervallen en waterbeddingen in deze grot versteend en dat geeft het geheel een indrukwekkend karakter. De grot werd rond 1970 ontdekt door de Belgische Jean-Pierre van der Abeelle. Het was zijn grote wens om de Cova de Can Marca grot toegankelijk te maken voor een groot publiek.

Een grot voor smokkelaars

Het toegankelijk maken van de Cova de Can Marca grot was in eerste instantie niet zo eenvoudig. De grot werd namelijk voorheen gebruikt door smokkelaars. Je kunt dit herkennen aan de rode en zwarte markeringen die in de grot zelf zijn aangebracht. In geval van nood konden ze dus altijd ontsnappen of de uitweg vinden van de Cova de Can Marca grot.

Hoe kun je er gemakkelijk komen?

Wil je een bezoek brengen aan de Cova de Can Marca grot? Er zijn verschillende manieren om bij de grot te komen. Heb je een huurauto tot je beschikking? Dan kun je met je auto parkeren dichtbij de grot. De weg naar de grot toe is niet altijd even veilig, dus zorg ervoor dat je voorzichtig rijdt. Verder is het ook mogelijk om de bus of een minitreintje te pakken richting de Cova de Can Marca grot. Het minitreintje is een aanrader als je ook nog het een en ander van de omgeving wilt zien tijdens de rit er naartoe.

Wat zijn de openingstijden en prijzen?

Van 1 mei tot 31 oktober kun je de grot bezoeken vanaf 10:30 uur in de ochtend tot 20:00 in de avond. Elk half uur wordt er een rondleiding gegeven door een gids. In de wintertijd is de grot geopend van 11:00 uur tot 17:30 uur. Om de 40 minuten wordt er een rondleiding gegeven door de Cova de Can Marca grot. Een ticket kost € 10,00. Kinderen kunnen voor € 6,00 naar binnen.

Ongetwijfeld maakt deze attractie indruk op je tijdens een vakantie op Ibiza. Het is een aanrader om de Cova de Can Marca grot met eigen ogen te zien!

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza