Corona Covid-19 Ibiza Update (22-06)

Bekijk accommodaties op Ibiza
Corona Covid-19 Ibiza Update (22-06)

(Bijgewerkt op 22 juni 2020)
Spanje (inclusief Ibiza) heeft vanaf 21 juni de grenscontroles met alle lidstaten van de Europese Unie opgeheven. Verder is de noodoestand en het opleggen van quarantaine aan bezoekers opgeheven. Ibiza is dus weer eenvoudig toegankelijk voor Nederlandse toeristen!
 

Tegelijkertijd is Europa begonnen met het openen van zijn binnengrenzen, maar zal het naar verwachting pas op 1 juli volledige interne mobiliteit hebben. De Europese Unie heeft een nieuwe website en een mobiele app opgezet waar je kunt zien of reizen naar elke lidstaat mogelijk is, wat de vereisten van elke bestemming zijn en andere informatie om de vragen van reizigers te beantwoorden. Vanaf 1 juli zullen de grenzen met niet-EU-landen gespreid worden geopend op een lijst van veilige landen die door de Europese Commissie is opgesteld, in overeenstemming met de volgende vereisten: 1.- Epidemiologische aandoeningen gelijk aan of beter dan de EU 2.- Acceptatie van bepaalde zorgvoorwaarden op de plaats van herkomst, op reis en op de bestemming 3.- Maatregelen genomen op basis van wederkerigheid

Waar moet een toerist op letten?

  • Het verplicht gebruik van gezichtsmaskers door personen ouder dan 6 jaar op de openbare weg, buiten en in afgesloten ruimtes voor openbaar gebruik, op voorwaarde dat het niet mogelijk is om een ​​sociale afstand van minimaal 1,5 meter aan te houden. Uitzonderingen worden gemaakt voor personen met een handicap of aandoeningen van de luchtwegen, maar ook bij het sporten of eten. Het gebruik ervan is ook verplicht in het openbaar vervoer, door de lucht, over zee en per spoor, en in privé-voertuigen als de inzittenden niet samen op hetzelfde adres wonen. Het niet naleven van deze maatregel leidt tot een boete van maximaal 100 euro.
  • Hotels en toeristische accommodaties, hotels en restaurants, winkels, evenals culturele, amusements- en andere recreatie- en sportcentra moeten ervoor zorgen dat menigtes in gemeenschappelijke ruimtes worden vermeden en garanderen dat klanten en werknemers een minimale interpersoonlijke afstand van 1,5 meter aanhouden. In deze inrichtingen worden passende hygiënemaatregelen in acht genomen om besmettingsgevaar te voorkomen.
  • Gratis mobiliteit over het hele grondgebied en reizen tussen provincies is toegestaan.

***Dit artikel is gebaseerd op "PRACTICAL INFORMATION FOR TOURISTS IN THE COVID-19 CRISIS" van Spain.info, de website van het verkeersbureau van Spanje.***

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza