Als mensen op vakantie naar Ibiza gaan, denk je al snel : heerlijk feesten, drugs en drank. Het is waar dat dit soms een reden is waarom men een reis naar dit Spaanse eiland maakt, maar Ibiza is absoluut meer dan dit. Het is werkelijk een prachtig eiland met een heerlijk klimaat waar van alles te beleven en te genieten is. Lees hieronder 5 tips waarmee je een trip naar Ibiza tot een onvergetelijke ervaring maakt.


 

1. Formentera

Dit schitterende eiland ligt zo'n zeven kilometer ten zuiden van Ibiza en hier moet je eigenlijk echt een keer geweest zijn. Met de ferry ben je er vanaf Ibiza al in zo'n dertig minuten. Formentera staat bekend om de prachtige natuur en hagelwitte stranden. Verder vind je hier ook pittoreske dorpjes en een heel aantal restaurantjes waar je prima kunt eten. Daarnaast is het hier uiteraard veel rustiger dan op Ibiza, dus als je een dagje rust wilt, bezoek dan zeker dit eiland.

2. De stranden

De stranden van Ibiza zijn absoluut een aanrader. Er is keus genoeg, want het eiland bezit wel zo'n 50 verschillende stranden. Ideaal om precies het geschikte strand uit te zoeken voor jullie wensen. Met kinderen ga je tenslotte weer naar een ander soort strand dan wanneer je met een groep vrienden op reis bent. Platja d'en Bossa is bijvoorbeeld heel prettig om te bezoeken met jonge kinderen. Het heeft namelijk een zandbodem, prettig aan de voetjes, en het water loopt heel geleidelijk af. Leuk is ook dat hier vaak heel wat surfers te vinden zijn. Verder is het een vrij rustig strand.

3. Hippiemarkt

Zo'n ervaring wil je toch ook niet missen wanneer je op Ibiza bent : een dag doorbrengen als hippie. Ga zeker eens een keer naar Punta Arabi, een heuse hippiemarkt. De vele aanwezige hippies verzorgen live muziek en jij dwaalt ondertussen heerlijk langs de honderden kramen. Je vindt hier werkelijk van alles. Denk hierbij aan de meest exotische tassen, handgemaakte kleding, lingerie, enz. De markt is gewoon gratis te bezoeken.

4. Het binnenland

Wanneer je op zo'n mooi eiland als Ibiza bent, is het toch jammer om elke dag op het strand door te brengen. Het binnenland is namelijk prachtig en er zijn diverse bezienswaardigheden. Zo zou je eens een bezoekje kunnen brengen aan de druipsteengrotten van bijvoorbeeld Cova den Can Marca. Of je maakt een wandeling door de mooie bossen en langse de diverse meertjes en watervallen. Verder zijn er een aantal leuke dorpjes die het bezoeken meer dan waard zijn. Wanneer je besluit Ibiza te gaan verkennen, huur hiervoor dan een scooter. Dat is een ideale manier om over het eiland te gaan en diverse plekken te bekijken.

5. Uitgaan

En dan tenslotte toch nog de tip die waarschijnlijk voor veel mensen overbodig is: bezoek een van de vele clubs die Ibiza rijk is. Heel wat bekende DJ's van over de hele wereld zijn hier te vinden om de feestgangers een heerlijke nacht te bezorgen.

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza