Ibiza meivakantie - 5 redenen om te gaan

Bekijk accommodaties op Ibiza
Ibiza meivakantie - 5 redenen om te gaan

Ibiza is een prachtig eiland waar ieder jaar opnieuw duizenden toeristen genieten van het heerlijke weer, de prachtige stranden, de fantastische sfeer en de mooie natuurlijk omgeving. Hoewel Ibiza bekend staat als een party-eiland, is het veel meer dan dat. De meeste mensen bezoeken het eiland echter in de zomer. Toch zijn er genoeg redenen om juist in mei naar Ibiza te gaan. We geven je er vijf.

De natuur in volle bloei!

Het is een lang verborgen geheim geweest dat Ibiza beschik over schitterende ongerepte natuur. De meeste reisfolders kwamen niet verder dan de vele stranden en de ontelbare clubs en discotheken die op het eiland te vinden zijn. In het binnenland is er echter haast een andere wereld. Als je van de natuur houdt, is de zomer echter niet het allerbeste seizoen om op vakantie te gaan. Dat zijn namelijk het voorjaar en najaar. In mei komt alles tot bloei en dat geeft ook op Ibiza de meest wonderlijke uitzichten. De volledige natuur komt tot leven!

Heerlijk zacht weer in mei

Lang niet iedereen houdt van de zomerse temperaturen die in juli en augustus op Ibiza heersen. Weken waarin het kwik dagelijks de 30 graden bereikt zijn geen uitzondering en voor sommigen is dat simpelweg te warm. Het voorjaar biedt dan de oplossing. Mei heeft op juli en augustus na de meeste zonuren op Ibiza. De temperatuur varieert van 18 tot 22 graden. Heerlijke zachte omstandigheden!

De eerste feestjes worden georganiseerd!

Houd je niet van de massale drukte maar vind je een feestje op zijn tijd wel leuk? In mei wordt het beste van twee werelden gecombineerd op Ibiza. Hoewel het nog behoorlijk rustig is, worden de eerste feestjes wel al georganiseerd!

Geen enorme drukte

Hoewel Ibiza een ontzettend mooi en gezellig eiland is, is het ook ongekend populair. Dat zorgt met name in de zomer voor een enorme drukte. Sommige mensen vinden dat niet erg maar anderen vinden het te gek en liggen liever niet hutje mutje op het strand. In mei is het uiteraard een stuk minder druk en heb je veel meer tijd en ruimte op het eiland. Sommige strandjes heb je zelfs helemaal voor jezelf!

Meet de locals!

In de zomer wordt Ibiza eigenlijk helemaal overgenomen en geleefd door toeristen vanuit de hele wereld. Dat is natuurlijk leuk, maar eigenlijk is het veel lastiger om op zo'n manier de cultuur te leren kennen. Door in mei te gaan heb je veel meer gelegenheid om de lokale bevolking te ontmoeten en te leren kennen. Ze zullen er in die periode ook veel meer voor open staan.

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza