10 dingen over Ibiza die jij nog niet wist

Bekijk accommodaties op Ibiza
10 dingen over Ibiza die jij nog niet wist

Ibiza, het eiland met prachtige stranden, heerlijk weer, een spetterend nachtleven en interessante cultuur. Je dacht dat je alles al wel wist over deze geweldige vakantiebestemming? Dan zal je verrast worden door deze tien spannende feiten over Ibiza die voor jou nog onbekend waren.

1. Geen watersysteem

Het eiland heeft geen waterleidingen door het eiland lopen en dus ook geen zuiverend watersysteem. Houd het dus bij de (dure) flesjes water die je kunt kopen in de winkels, anders kan je vakantie nog wel eens slecht aflopen. De inwoners gebruiken het water dat vlak onder de oppervlakte zit alleen om hun gewassen te verzorgen.

2. Het mysterieuze eiland

Geloof jij niet in mythes en spannende verhalen? Dan wordt je wellicht overtuigd door Es Vedra, het eiland vlakbij Ibiza dat ongeveer 400 meter hoog is en voornamelijk uit kalksteen bestaat. De eilanders zeggen dat er een mysterieuze gloed omheen zit en dat de kompassen er niet werken. Zou het de top kunnen zijn van het gezonken mythische Atlantis?

3. Iedereen gaat naar Ibiza

Ibiza is niet voor niets zo bekend. Wist je bijvoorbeeld dat onze eigen Yolanthe en Wendy van DIjk, maar ook Internationale beroemdheden als Pink Floyd, Kate Moss, Paris Hilton en nog veel meer zeer graag op dit eiland vertoeven? Kom op het juiste tijdstip en je komt wellicht één van hen tegen!

4. Zo klein en toch zo druk

Ibiza is maar 571 vierkante kilometer groot met zo’n 132,637 inwoners. Zo’n klein eiland kan niet veel aan, zou je denken. En toch komen er jaarlijks zo’n 2,8 miljoen toeristen langs. Dat zijn ongeveer 28.000 vluchten per jaar. De kans is dus groot dat je een stukje strand met iemand anders moet delen.

5. Lang wandelen

Wanneer je de gehele kustlijn wilt belopen, heb je goede benen nodig. Het eiland heeft namelijk zo'n 210 kilometer aan kustlijn eraan vastzitten.

6. Productie van een eigen drank

Ben je bekend met de alcoholische drank Hierbes Ibicencas met anijssmaak? Deze komt van het geweldige eiland Ibiza. In de Middeleeuwen werd het eiland voornamelijk door monniken bewoond die niet vies waren van een lekker drankje. Na 1880 werd Hierbes pas officieel geproduceerd en verkocht. Het wordt gemaakt met planten als rozemarijn, lavendel en tijm.

7. Zelfs de naam is veranderd

Hoe kan het ook anders, toen het eiland ontdekt werd door Fenicische kolonisten in 654 voor Christus, gaven ze het de naam Ibossim, naar de god Bes. Bes was onder andere de god van de dans en de muziek. Het was alsof deze voorvaderen al konden aanvoelen waar het eiland voornamelijk voor gebruikt zou worden.

8. Bang voor een nucleaire ontploffing

Ga dan naar Ibiza. Het schijnt dat dit eiland de enige plek in de Noordelijke hemisfeer is waar je veilig bent van de post-apocalyptische effecten vanwege de sterke windpatronen. Wellicht toch een idee om daar een vast plekje te zoeken?

9. Een zonnige grond

Als je al eens in Ibiza bent geweest, dan weet je dat de grond een vreemde oranje achtige kleur heeft. Wist je ook dat deze kleur voortkomt uit de tannine die in de takken van de dennenbomen zit? Doordat deze bomen rijkelijk over het eiland zijn verspreid en dus veel uitval hebben, krijgt de grond zijn karakteristieke kleur.

10. Elke dag opnieuw eten

Je hoeft niet te verhongeren op Ibiza. Het eiland heeft ongeveer 1.200 ingeschreven restaurants. Dit betekent dat je meer dan drie jaar achterelkaar elke avond ergens anders kunt dineren. Zorg er wel voor dat je portemonnee dan goed gevuld is.

Deel dit bericht

Ja? Is Ibiza jouw bestemming?
Bekijk accommodaties op Ibiza