Ibiza-Stad

Op zoek naar een ontspannen en onvergetelijke last minute? Ibiza-Stad is de hoofdstad van Ibiza en een meer dan goede plaats om te verblijven tijdens vakantie in Ibiza. Deze prachtige havenstad bruist van de energie met mooie winkels, gezellige terrasjes, clubs, restaurants en bars. In en om de stad liggen mooie stranden waar je kunt genieten van het ontspannen Ibiza gevoel. Ibiza-Stad is een knusse en romantische havenstadje vanwaar je makkelijk de rest van het eiland kunt ontdekken.

Het historische hart van Ibiza

Ibiza-Stad heeft verschillende trekpleisters zoals D’Alt Vila Ibiza die sinds 1999 tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. De historische stadskern heeft een mooie vestingmuur en kathedraal die een bezoekje tijdens een last minute vakantie meer dan waard is. Andere gebieden zoals Sa Penya en La Marina liggen tussen D'Alt Vila en de haven. Schilderachtige straatjes die hier als een labyrint door het district lopen, waar je al slingerend vele boetiekjes, bars, winkels en restaurants met een mooi uitzicht over de haven tegen komt. Het nieuwere stadsdeel Eixample of Ensanche strekt zich uit ten noorden en ten westen van de stad.

Uitgaan in Ibiza-Stad

Zodra de zon ondergaat begint het nachtleven in Ibiza-Stad. Het echte nachtleven speelt zich net buiten Ibiza-Stad af richting San Antonio of Playa d'en Bossa waar grotere en bekendere clubs de grote hippe menigtes trekken, maar toch kan je ook in Ibiza-Stad tot diep in de nacht een hele leuke avond hebben. Zo bevindt zich hier de grootste club ter wereld, Privilege, waar je kunt genieten van de beste DJ's ter wereld.

Bezienswaardigheden Ibiza-Stad

  • D’Alt Vila Ibiza
  • De haven van Ibiza Stad (La Marina)
  • Kerk van Santo Domingo
  • Passeig Vara de Rey
  • Sa Penya

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk Last Minutes in Ibiza-stad

Gerelateerde pagina's