opnieuw zoeken

Zeilen op Ibiza

Zeilen

Ibiza is een prachtig land waar je heerlijk kunt zeilen. Aangezien het kopen van een zeilboot zeer prijzig is, zijn er verschillende instanties waar je zeilboten kunt huren. Op internet vind je al snel een hoop websites die zeilboten verhuren. Deze boten zijn bijvoorbeeld te huren vanuit de haven van Ibiza-Stad. Daarnaast is het ook mogelijk op een zeilvakantie te gaan met een groep mensen. Je zult in een groep van ongeveer acht mensen terecht komen. Ongeveer 80 % gaat solo en iedereen heeft zin in zon, zee en gezelligheid. Het maakt niet uit of je voor het eerst gaat zeilen, zeilervaring is geen vereiste.

Verschillende mogelijkheden

Wanneer je zelf een zeilboot huurt, kun je ervoor kiezen om zelf te zeilen of een schipper aan buurt te huren. Ga je met een groep mee op zeilvakantie? Dan zal er een schipper aanwezig zijn en voor iedereen de mogelijkheid zijn om de handen uit de mouwen te steken.

De kosten van een zeilvakantie

Het huren van een zeilboot kost ongeveer 1500 euro per week. Daarbij komen er nog kosten, zoals de schipper (ongeveer 150 euro per dag) en borg (kan oplopen tot 3000 euro). Voor een zeilvakantie met een groep ben je ongeveer 450 euro kwijt in het hoogseizoen.

Een plek die je niet mag missen

Een mooi plekje dat je niet mag missen ligt aan de hoge rotsachtige noordoost kust van Ibiza. Hier is een privé eiland Illa de Tagomago te vinden, waar je kunt lunchen en snorkelen. Wanneer je naar het uiterste noordpunt van Ibiza vaart kun je je anker laten vallen in de baai Portinax.

Heb je even genoeg gehad van het water? Dan kun je op Ibiza ook een avondje stappen. Ibiza is niet alleen een eiland met een prachtige natuur, het heeft ook geweldige uitgaansgelegenheden.

Mis je iets of heb je een tip?

Mis je informatie op deze pagina of zoekt je iets anders wat je hier niet kan vinden? Ook als je tips hebt horen wij het graag. Laat het het ons weten via ons contact formulier
Bekijk Zeilen op ibiza

Zeilbootverhuur op Ibiza